Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Όταν η Εμπορική Τράπεζα δεν σέβεται τους συνταξιούχους Ναυτικούς!

Το νησί της Χίου έχει σήμερα 13.000 συνταξιούχους ναυτικούς. Πολλοί απ αυτούς Έφαγαν" τα νιάτα τους δουλεύοντας σαν σκυλιά στα πλοία σκυλοπνίχτες που "δώρισε" η Αμερικάνική Κυβέρνηση σαν αποζημίωση για την προσφορά της Ελλάδος στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο. Τα καράβια αυτά ήταν τα τύπου "Liberty" της προηγούμενης ανάρτησης. Κατασκευάζονταν (άρπα ΚΌΛΑ) για μια χρήση για να μεταφέρουν εφόδια στην Ευρώπη, γιατί 4 στα 5 βυθίζονταν από τα Γερμανικά υποβρύχια πριν διασχίσουν τον Ατλαντικό. Κι όμως με αυτά τα πλωτά φέρετρα οι Έλληνες εφοπλιστές με Ελληνικά πληρώματα δημιούργησαν την πρώτη Ναυτιλία του κόσμου.
Σήμερα οι απόμαχοι της θάλασσας συνωστίζονταν σαν ζώα στους στάβλους της Εμπορικής Τράπεζας στη Χίο.
Μια και το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) αποφάσισε να χορηγεί της ναυτικές συντάξεις (που αποτελούν την πλειοψηφία στο νησί) αποκλειστικά από αυτή την Γαλλική Τράπεζα, θα μπορούσαν (για αιρκοντίσιον δεν το συζητάμε) τουλάχιστον να βάλουν 2 μηχανάκια που εκδίδουν τα χαρτάκια προτεραιότητας Έτσι δεν θα αναγκάζονταν για ώρες οι ηλικιωμένοι να στέκονται στην ουρά όρθιοι.
Φυσικά οι υπόλοιποι πελάτες της τράπεζας που ήθελαν να εξυπηρετηθούν σήμερα, θα πρεπει να περιμένουν μέχρι αύριο. Και βλέπουμε.
Τραπεζική γαϊδουριά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου