Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Παραμάγαζα των γιατρών τα Νοσοκομεία !


Ερώτηση του βουλευτή Αχαίας της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου
Η πρόσφατη πρόταση του Υπουργείου Υγείας να επιτρέπει στους νοσοκομειακούς γιατρούς να έχουν και ιδιωτικό ιατρείο «θάβει» οριστικά το ΕΣΥ, το μεγάλο «καύχημα» του παλαιού ΠΑΣΟΚ. Το σοβαρό αυτό θέμα που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην κατάρρευση, «θεριεύοντας» παράλληλα τις... πελατειακές σχέσεις έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό, ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.
«Οι γιατροί θα δημιουργούν πλέον «μαγαζάκια» στα νοσοκομεία μέσω των ιδιωτικών τους ιατρείων. Οι πελατειακές σχέσεις θα ενισχυθούν και η εμπορευματοποίηση της υγείας είναι πλέον δεδομένη. Οι δημόσιες κλινικές του ΕΣΥ, αν οι σκέψεις της Κυβέρνησης γίνουν πράξη, τότε θα μετατραπούν σε ιδιωτικές για όσους καραδοκούν να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα του νόμου», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος ερωτά τον Υπουργό αφενός ποιοι λόγοι επιβάλλουν τη συγκεκριμένη πρόταση, αλλά και αν θα υπάρξουν ελεγκτικοί μηχανισμοί ώστε να αποτρέψουν τη δημιουργία «παραμάγαζων» μέσα στον ευαίσθητο χώρο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, που θα εκμεταλλεύονται τον πόνο και την αδυναμία των πολιτών.

1 σχόλιο:

  1. δεν το πιστεύω !!!
    πέφτω από τα σύννεφα !!!

    γιατί δεν προτείνει κάποιος να πληρώσουν όλοι οι απόφοιτοι των ιατρικών σχολών αναδρομικά τα δίδακτρα που οφείλουν στον Έλληνα φορολογούμενο, με δαπάνες του οποίου έγιναν οι γιατροι νονοί & προστάτες!
    γνωρίζετε το κόστος μιας ώρας εργαστηριακού μαθήματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή