Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Το αίσχος της παραλίας στο "τύμβο" του Μαραθώνα!


Άλλη μια "λαϊκη" παραλία όπου η τεταρτοκοσμική  κατάσταση σε κάνει να ντρέπεσαι που είσαι απόγονος του Μιλτιάδη. Δεκάδες εκδρομικά λεωφορεία μεταφέρουν το Σαββατοκύριακο ηλικιωμένους (ΚΑΠΗ) από την Ομόνοια  για μια ανάσα δροσιάς. Μαζί με τους υπόλοιπους Αθηναίους φτωχο-Μαραθωνομάχους, και τους εισαγόμενους  αντι-οικονομικούς μετανάστες μαζεύονται πολλές χιλιάδες σώματα για να δροσιστούν στην παραλία του Μαραθώνα. Φυσικά όλοι βγάζουν την μπέμπελη από το ανελέητο βομβαρδισμό των μικροπωλητών, κάθε δυο λεπτά. Οι Tax Free "έμποροι" on the go, έχουν μάθει να μη δέχονται το όχι με χειρονομία, αλλά...
μόνο προφορικά, επίμονα και επαναλαμβανόμενα.
Δεν φτάνει λοιπόν που γίνονται τα νευρά τους τσατάλια, οι λουόμενοι κινδυνεύουν να πάνε σαν το σκυλι στο νερό, σε περίπτωση ατυχήματος.Επειδή  σαν φτωχοδιάβολοι που είναι θεωρούνται αναλώσιμοι, οι αρμόδιοι δεν κάνουν ούτε σκέψη για να τοποθετήσουν ένα διασώστη πάνω σε μια ξύλινη σκάλα.
΄Έτσι για τα μάτια των πραγματικών Ευρωπαίων.
 Βέβαια  κύριε Ιορδάνη  Λουίζο Δήμαρχε , η Μπρεξίζα Νέας Μάκρης και το «Καράβι» Σχοινιά βραβεύτηκαν με Γαλάζιες σημαίες (και μπράβο τους) που είστε υπερήφανος, όμως μήπως θα' πρεπε να ντρέπεστε για την εν φωτό παραλία?
Οι πανάκριβες ψαροταβέρνες (για τους εκλεκτούς λουόμενους) έχουν περιέργως επεκταθεί τρεις φορές εξωτερικά και κοντεύουν να φθάσουν μέχρι το κύμα τα τραπεζοκαθίσματα. Δεν μπορούν να ανταποδώσουν την "χάρη" τσοντάροντας  (από τα καλοκαιρινά υπερκέρδη τους ) για ένα ναυαγοσώστη?
Σε λίγο θα γίνουμε πιο φωτο-συγκεκριμένοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου