Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Νέοι χώροι στάθμευσης στη Χίο.



Με τη λειτουργία της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου όπως δήλωσαν οι κάτοικοι της περιοχής, εντονότερο είναι το πρόβλημα της στάθμευσης αυτοκινήτων δεδομένου ότι εφεδρικά κοντινά πάρκινγκ ώστε να σταθμεύσουν οι διερχόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα τα αυτοκίνητά τους δεν υπάρχουν.
Συγκεκριμένα τη... Δευτέρα το πρωί σχηματιζόταν ουρά από αυτοκίνητα από τους τρεις μύλους μέχρι και την κύρια είσοδο του Σκυλίτσειου, ενώ τα αυτοκίνητα μεγαλύτερου όγκου δυσκολευόταν να περάσουν από ορισμένα σημεία. Τη δημιουργία χώρων στάθμευσης από τους αρμόδιους ζητάει αγανακτισμένος ο κόσμος, επισημαίνοντας ότι η λύση δεν είναι να κόβει κλήσεις η τροχαία στους παράνομα παρκαρισμένους, αλλά απαιτείται να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος ώστε να μην αναγκάζονται να παρκάρουν παράνομα.
Το θέμα της στάθμευσης ωστόσο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που διανύουμε παρατηρείται έντονο σε όλη την πόλη της Χίου, ενώ το κυκλοφοριακό χάος, δεδομένου ότι ένας μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων κινείται καθημερινά μέσα στο κέντρο είναι αναπόφευκτα καθημερινό φαινόμενο.

ΣΕ 10 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΡΕΣ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Χίου, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, Παντελή Στεφάνου προχωράει, -αν και με κάποια καθυστέρηση λόγω των δημοπρατήσεων-, στην ολοκλήρωση των περιφερειακών χώρων στάθμευσης, των οποίων η συνολική χωρητικότητα φτάνει τα 3.000 αυτοκίνητα.
Συγκεκριμένα μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα λειτουργήσει το πάρκινγκ στα Ταμπάκικα και στην Αγία Άννα Καπέλα, ενώ ύστερα από την σχετική έγκριση της Αρχαιολογίας ο Δήμος θα μπορέσει να προχωρήσει στην διαπλάτυνση του οικοπέδου του Κολλεγίου και να το χρησιμοποιήσει μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Μέχρι τον Αύγουστο  αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία και τα πάρκινγκ στη Βερίτη και στην κλινική Αργυρούδη.
Ο κ. Στεφάνου διαβεβαίωσε ότι η συγκοινωνία από τα παρκινγκ προς το κέντρο θα είναι συχνή, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου