Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Νέα στοιχεία από το "directNEWS" για την υπόθεση Ρέστη

http://directnews.gr/greece/4607--q-q-q-q-.html
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Στις 19 Ιουλίου αποκαλύψαμε ότι ο εισαγγελέας εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, που διεξάγει τη μεγάλη έρευνα για το λεγόμενο “παραδικαστικό κύκλωμα Νο 2” έκανε «έφοδο» σε δασική έκταση στο Κορωπί, που με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθήνας δόθηκε παράνομα σε εταιρεία συμφερόντων του μεγαλοεφοπλιστή, Βίκτωρα Ρέστη.
Φυσικά, τα μεγάλα ΜΜΕ έκαναν το θέμα  γαργάρα, δείχνοντας για μία ακόμα φορά το μέγεθος της διαπλοκής τους.
Στις...
20 Ιουλίου το δικηγορικό γραφείο του Αλέξανδρου Στρίμπερη, που εκπροσωπεί τον γνωστό επιχειρηματία, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία παραδέχεται – εμμέσως πλην σαφώς - ότι, πράγματι, εταιρείες του Β. Ρέστη κατέχουν, με παράνομες δικαστικές αποφάσεις, «δημόσιες δασικές εκτάσεις».
Ωστόσο, η ίδια ανακοίνωση προσθέτει ότι ο πελάτης του εξαπατήθηκε από άλλα άτομα, τα οποία φέρουν στο ακέραιο και την ποινική ευθύνη.
Εμείς δεν είμαστε δικαστές για να κρίνουμε, αν έχει δίκιο ή όχι ο Β. Ρέστης και απλώς ελπίζουμε ότι η έρευνα του κ. Ντογιάκου θα ρίξει άπλετο φως στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο.
Όμως, θα εκφράσουμε πάλι μία απορία:
Αφού ο μεγαλοεφοπλιστής και άνθρωπος των ΜΜΕ ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα απάτης, γιατί δεν επιστρέφει – εδώ και τώρα – τη δασική έκταση στο Ελληνικό Δημόσιο;
Από την άλλη πλευρά, η συγκεκριμένη αποκάλυψη του directNEWS.gr για την “έφοδο Ντογιάκου” είχε και τις… παράπλευρες... συνέπειες.
Για παράδειγμα, διάφορα “λαμόγια του διαδικτύου” – κοινώς καρπαζο-εισπράκτορες – άρχισαν να “γλύφουν” το μεγαλοεφοπλιστή, μήπως και τους δώσει… καμία ελεημοσύνη.
Έτσι, ανάρτησαν ολόκληρη την ανακοίνωση του δικηγόρου του, χωρίς να γράφουν, σε ποιο δημοσίευμα αναφερόταν αυτή, ενώ άφηναν να εννοηθεί ότι το ρεπορτάζ μας ήταν ψευδές.
Το βαθύ λαρύγγι της ΕΥΠ
RestisΣ’ αυτούς, λοιπόν, τους… κυρίους αφιερώνουμε σήμερα την αναφορά που έστειλε στον “χειριστή” του, ο άνθρωπος που ήταν μέλος της “μαφίας των ακινήτων” και αποφάσισε να συνεργαστεί με την ΕΥΠ και το Τμήμα Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να γλυτώσει τον Κορυδαλλό.
Το “βαθύ λαρύγγι” που εργαζόταν σε ένα από τα στρατηγεία της οργάνωσης το οποίο βρισκόταν επί των οδών Λ. Συγγρού 338 και Αθηνάς 10 αναφέρει μεταξύ των άλλων στις 16 Ιουνίου 2010.
«… Ως είναι ευνόητον, όλα τα ανωτέρω που σχετίζονται με τον Βίκτωρα Ρέστη, άτινα και γνωρίζω ως δικηγόρος της σπείρας και εν ταυτώ συνεργαζόμενος με τις Αστυνομικές Αρχές, είναι ή ίσως φαίνονται θέμα ρουτίνας, εάν:
α) Στην πρώτη περίπτωση τα ονόματα ………………. και ……………. (αναγράφονται), οι οποίοι είναι συνεργάτες και συμμέτοχοι του αρχηγού της σπείρας …………… (επίσης αναγράφεται), δεν ήσαν συνεργάτες και του Βίκτωρα Ρέστη και
β) Στην αίτησι ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου και στην απόφασι αυτού δεν συνέβησαν τα πρωτοφανή με την έλλειψη του πιστοποιητικού του Δασαρχείου».
Μάλιστα, μαζί με τη συγκεκριμένη αναφορά το “βαθύ λαρύγγι” διαβίβασε στο “χειριστή” του και την υπ’ αριθμ.7717/2008 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας που αφορούσε τα “δασικά”, στο Κορωπί, της εταιρείας «ΜΑΧΗΤΗΣ Α.Ε», συμφερόντων του Βίκτωρα Ρέστη, την οποία είχε καταφέρει να εκδώσει, έναντι μεγάλης χρηματικής αμοιβής, το παραδικαστικό κύκλωμα…
Επαναλαμβάνουμε, ότι αν ο Β. Ρέστης έχει οποιαδήποτε εμπλοκή ή όχι στην όλη υπόθεση, αρμόδιες να το κρίνουν είναι οι δικαστικές αρχές και όχι εμείς.
Εξάλλου, και εκείνος δικαιούται, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.
Αυτά προς το παρόν, για όσους επιχείρησαν να αμφισβητήσουν την εγκυρότητα του αρχικού ρεπορτάζ μας (άραγε με τι αντάλλαγμα;).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου