Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το ΙΚΑ "εισφέρει" στις Τράπεζες χρήματα των Εργοδοτών! 5 ευρώ για κάθε συναλλαγή!

Τελικά ακόμα και τα κουλούρια θα τα πληρώνουμε μέσω Τραπεζών, με ΕΞΤΡΑ το κόστος συναλλαγής.
Καλοκαιριάτικα (18 Ιουλίου) το ΙΚΑ  σύνταξε εγκύκλιο  ότι παύει από 1η Αυγούστου,να δέχεται στα Καταστήματά της, πληρωμή των Ασφαλιστικών  εισφορών,δώρων επιδομάτων κ.λ.π.
Κι ενώ ακόμη η εγκύκλιος δεν έχει φτάσει στα περισσότερα υποκαταστήματα, οι εργοδότες που γυρίζουν εσπευσμένα από τις διακοπές τους για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις του στο Ασφαλιστικό φορέα, μαθαίνουν προφορικά από τους υπαλλήλους, ότι πρεπει να πάνε στις τράπεζες για να πληρώσουν.
Η σκανταλιάρα PRO BANK   χρεώνει όμως για κάθε πληρωμή ξεχωριστά (άσχετα αν είναι του ίδιου εργοδότη,η   για τον ίδιο εργαζόμενο) 5 ΕΥΡΩ !!!.
H EUROBANK   χαρατσώνει λιγότερα 1, 20 ανα συναλλαγή, ΑΛΛΑ πρέπει πρώτα να ανοίξεις λογαριασμό.
Στο ΕΛΤΑ  η ουρά  είναι πάντα μεγαλύτερη, αλλα το κόστος συναλλαγής  0,80.
Τα προβλήματα όμως που...
προέκυψαν από την πρεμούρα του ΙΚΑ να "απαλλαγεί" από την διαδικασία της είσπραξης , ενώ ταυτόχρονα  ενισχύEI τα κέρδη των Τραπεζών (εις βάρος των αιμοδοτών της), είναι πολλά. Γιατί ΠΡΙΝ στα Ταμεία της,  οι εισφορές των εργοδοτών χρεώνοντας στο σωστό μήνα -περίοδο, η σκοπό, με την αναγραφή του αντίστοιχου κωδικού. Στο Ταμιευτήριο όμως και στις  Τράπεζες, δεν έχουν ακόμα ενσωματωθεί αυτές οι... λεπτομέρειες. με (σίγουρο) αποτέλεσμα  , τα θύματα να χρεωθούν σύντομα με επιπρόσθετα "τέλη" καθυστέρησης από λάθη...
Ωραία την στήσανε την Κομπίνα καλοκαιριάτικα .
Για άλλη μια φορά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου