Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Βρήκαν τον υπεύθυνο για την δολοφονική φωτιά στο Γύθειο…

Γράφει ο Στέφανος Χίος
Εξιχνιάστηκε συμφωνα  με πληροφοριες η υπόθεση της φονικηςπυρκαγιάς που ξεσπασε στο Βαθύ Γυθείου του Δήμου Ανατολικής Μάνης Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στις 22-08-2011 στις 2 το μεσημερι, μετά από προανακριση της Δ.Α.Ε.Ε (Δίωξης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού) με την συνεργασία του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου. Ως γνωστο από την...
φωτια έχασε τη ζωή του ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής που έπεσε ηρωικά μαχομενος μέσα στο μέτωπο ενω αποτεφρώθηκε ιδιαίτερα μεγάλη δασική έκταση 1300 στρεμμάτων περίπου.
Κατα τις ιδιες πληροφοριες ,υπαίτιος  του εμπρησμού φερεται και κλήθηκε να απολογηθεί ο Π.Σ. ετών 32. Ο εν λογω πολιτης, που εαν βρισκομαστε σε αλλο καθεστως επρεπε να τον ειχαν κρεμασει αναποδα, ζήτησε και έλαβε μέσω του δικηγόρου του 48ώρη προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις. Το τι εξηγήσεις θα δώσει έχοντας κάψει έναν αξιωματικό της πυροσβεστικής θα έπρεπε εάν είχε φιλότιμο να το πει και αυτός και ο δικηγόρος του στο Θεό.
Ο προαναφερόμενος κύριος ,φανταστειτε ποσο ειμαστε ευγενικοι μαζι του,κατηγορείται ως υπαίτιος του εμπρησμού με ενδεχόμενο  δόλο συμφωνα με τα αύρα(.,14,15,16,17,18,26,29,
51,52,53,79,264,265&2)του  ποινικού κώδικα, Σύμφωνα με την προανάκριση που διεξήγαγαν με αμεροληπτο τροπο αξιωματικοι της πυροσβεστικής  του Γυθείου, ο κατηγορουμενος χρησιμοποιησε ηλεκτρικό τροχό και φορητή ηλεκτρογεννήτρια και εκανε  εργασίες στην ύπαιθρο κόβοντας λουκέτο μεταλλικής πόρτας που είχε ως αποτέλεσμα οι σπινθήρες πέφτοντας στο εδαφος να προκαλέσουν πυρκαγιά. Και όπως είναι γνωστό από τον ποινικό κώδικα όταν ξέρεις ότι η μεγάλη ανοησία που κανεις στο δάσος μπορεί να προκαλέσει έγκλημα και την κανεις είσαι εγκληματίας εις διπλουν. Αυτή είναι η πιο επιεικης έκφραση.
Κατα τα αλλα, στη Λακωνία ο αγρότης βάζει φωτιά στο δάσος, ο άλλος ο καραμητρος στον Έβρο παίρνει το τρακτέρ και καίει 70•000 στρέμματα και ο κομματικος πρασινος αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, ο πολλά βαρύς Στεφανιδης, μας τσαμπουναει για εμπρησμούς και προσπαθεί να εξισωσει την περίοδο του 2007 με την τωρινή τραγωδία. Ασε μας ρε στρατηγε….Κοιτάτε τα χάλια σας και αφήστε τις μαγκιες. Σεβαστειτε τον πόνο ανθρώπων που κλαινε τους νεκρούς τους.
http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου