Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ελ. Παπαϊωάννου: «ή θα τελειώσει η νέα πτέρυγα (του Σκυλίτσειου Νοσ.) ή σύντομα θα τελειώσουν εμένα.

Τελικά έγινε το δεύτερο»!!! (Ο κ.Λοβέρδος ακούει;)
"Τσουνάμι" ανακοινώσεων για την αλλαγή διοίκησης στο Νοσοκομείο Χίου 

«Είχα συνεχώς πολιτικές παρεμβάσεις ακόμα και απειλές»... και αυτά δεν τα λέει ένας οποιοσδήποτε κρατικός υπάλληλος, αλλά ο πρόσφατα αποπεμφθείς  Διοικητής του Σκυλίτσειου Γενικού Νοσοκομείου Χίου, ο κ. Ελ. Παπαϊωάννου.
 
Ποιος και γιατί απείλησε ή συνεχίζει να απειλεί έναν πρώην διευθυντή νοσοκομείου;
Τι ...έχει να απαντήσει το αρμόδιο υπουργείο για το αδιαφανές κομματικό σύστημα του νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ;
Ποιοι και με ποια άνωθεν ισχυρή κομματική ανοχή (ή συνέργεια) διαφεντεύουν ένα ολόκληρο νησί επιβάλλοντας πρόσωπα με ιδιοτελείς πολιτικές ή άλλα κριτήρια;
Ποιος είναι ο "Βίος και η Πολιτεία τους";
...και εάν όντως όλα πάνε τόσο καλά... γιατί καθαίρεσαν έναν πετυχημένο διοικητή;
Θα μάθουμε επιτέλους, σε αυτό το τόπο να ανεχόμαστε τους άξιους και τους ικανούς δημόσιους λειτουργούς που δεν προσκυνάνε τοπικούς παράγοντες (άρχοντες και αρχόντισσες).  
Επισκέφτηκα πρόσφατα την μαιευτική κλινική του εν λόγω νοσοκομείου, για προσωπικούς μου λόγους, και δεν έχω λόγια να περιγράψω την άψογη λειτουργία του.
Πρότυπο για όλη την Ελλάδα θα μπορούσα αβίαστα να τη χαρακτηρίσω, από νοσηλευτικό εξοπλισμό, ιατρικό και μαιευτικό προσωπικό, αλλά κυρίως για το ωράριο που τηρείται με ευλάβεια δευτερολέπτου. 
ΔΕΝ επιτρέπουν συνοδούς και πρωτοφανές για νοσοκομείο, δεν δέχονται "αποκλειστικές" νοσοκόμες, γιατί όντως δεν χρειάζονται.   
Θα μπορούσα να περιγράψω με λεπτομέρειες το σύγχρονο τρόπο νοσηλείας αυτής της πτέρυγας, με ονόματα και ειδικότητες, αλλά θα αδικήσω με την ατομικότητα του καθενός αυτό το συλλογικό θαύμα της μαιευτικής κλινικής της Χίου που εν μέρει θα πρέπει να χρεωθεί στα θετικά της προηγούμενης διοίκησης.
Από αυτή την μικρή μου προσωπική εμπειρία, αλλά και από συζητήσεις επισκεπτών, άκουγα μόνο καλά λόγια... και πολλά μουρμουρητά για την αποπομπή του προσφάτως καθαιρεθέντος διοικητή του.  Όπως και πολλά για τοπικούς παράγοντες με πολλά έργα του νησιού, αλλά κυρίως του νέου νοσοκομείου.
Τελειώνοντας... θα ήθελα να επισημάνω ότι:
Η τοπική κοινωνία έχει  θορυβηθεί για την τύχη του νέου νοσοκομείου, 
αλλά και κυρίως για την ανεξέλεγκτη και αδιαφανή παρέμβαση κάποιων που μεθοδεύουν ή προκαλούν τις καταστάσεις, μάλλον με τις ισχυρές κυβερνητικές  προσβάσεις τους, όπως φαίνεται να είναι ή πρέπει να εννοηθεί ότι είναι και η απομάκρυνσή του εν λόγω διοικητή, που όπως ισχυρίζεται ο ίδιος "κρύβει σκοπιμότητες...".

ΔΕΝ θα προχωρήσω σε περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν, αλλά θα αναδημοσιεύσω ολόκληρη την ανάρτηση του chiosnews, 

Νάσος 
 http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2011/08/blog-post_4838.html   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου