Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

O πρύτανης, η κορεσμένη φαυλότητα και η ακόρεστη διαπλοκή

Θέσεις ΔΕΠ (Καθηγητών και Αναπληρωτών Καθηγητών) προεκήρυξε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Διαφόρων ειδικοτήτων, όπως:
«Δασική Βοτανική – Γεωβοτανική», «Εργατικό Δίκαιο», «Οργανική Χημεία», «Χημεία και Τεχνολογία Πολυμερών», «Κτηνιατρική Φαρμακολογία», «Εφαρμοσμένη Οικονομετρία». Μέχρις εδώ ουδέν το αξιοπερίεργο. Μια άλλη προκήρυξη αναφέρεται...
σε θέση, περισσότερο εξειδικευμένη, με γνωστικό αντικείμενο «Διεθνείς Εμπορικές Σχέσεις με έμφαση τις Εμπορικές Σχέσεις της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (Ευρωπαϊκής Ένωσης)». Λαμπρά!
Όμως, παρακάτω αρχίζουν τα παράδοξα: Μια τελευταία προκήρυξη αναφέρεται σε Αναπληρωτή Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο (πάρτε μια βαθιά ανάσα) :
«Μελέτη των δυνατοτήτων μετασχηματισμού του φυσικού χώρου μέσω κατασκευών, τεχνικών και υδραυλικών αναπτυξιακών έργων βασισμένη σε δοσμένη ή και συμπληρωματική πληροφοριακή υποδομή, με σκοπό την αξιοποίηση πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας με έμφαση στην κορεσμένη και ακόρεστη ροή με πειραματικές μεθόδους» !!!
Κύριε Πρύτανι! Αυτό αποτελεί ιδιαίτερο μάθημα; Που απαιτεί ιδιαίτερο Καθηγητή; Τέτοια εξειδίκευση ούτε στον κολοφώνα της μπρεζνιεφικής σοβιετίας! Αλλά, το παράδοξο δεν εξαντλείται στο μακαρονοειδές του γνωστικού αντικειμένου, που φαίνεται να προσδιορίζει με ακρίβεια μικροβιολογικού εργαστηρίου τον (επιθυμητό) κάτοχο της προκηρυχθείσας θέσεως. Το επόμενο παράδοξο αναδεικνύει ανάγλυφα το διοικητικόν τάλαντον του (πρασίνου) Πρυτάνεως: Οι προκηρύξεις, που δίνουν στους ενδιαφερομένους προθεσμία 2 μηνών (από της δημοσιεύσεως των στον ημερήσιο τύπο) προς υποβολή υποψηφιοτήτων, υπογράφονται από τον Πρύτανι στις 24 Δεκεμβρίου 2010, ημέρα Παρασκευή, παραμονή Χριστουγέννων (οπότε λογικά μπορεί να υποθέσει κανείς ότι είδαν το φως της δημοσιότητας, «στον Ημερήσιο Τύπο», μέσα στις αργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς). Πότε όμως δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως; Στις 5 Αυγούστου 2011!!! (φύλλο 552 του Γ΄ τεύχους του ΦΕΚ). Με τέτοια υποδειγματική εφαρμογή της διαυγείας, με τέτοια «ένσημα», άμποτε κύριε Πρύτανι να σας καμαρώσουμε να ζωγραφίζετε και από ιππουργικούς θώκους!
οπωπητήρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου