Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΜΑΝΗ XIOY

http://www.tvpatrida.gr

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ...

Άνιση μάχη με τις φλόγες δίνουν οι αρμόδιοι φορείς καθώς και οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Αμανής και συγκεκριμένα στις περιοχές Φυτά, Κηπουριές και Σπαρτούντα.
Ανυπολόγιστη είναι η ζημιά που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε από το απόγευμα της Παρασκευής καίγοντας σύμφωνα με  τον Διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου στις 19.00 γύρω στα 5.000 στρέμματα χορτολιβαδικής βλάστησης, αλλά και ...
πεύκα.
Η φωτιά σήμερα το πρωί με την ελαφρά μείωση των ανέμων και με τη συμβολή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου έδειξε να ελέγχετε όμως οι αναζωπυρώσεις από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου ήταν συνεχής, με αποτέλεσμα η φωτιά να γίνει και πάλι ανεξέλεγκτη. Η στροφή των ανέμων από βόρειοι σε νοτιοδυτικοί είναι μια από τις αιτίες που ξέφυγε από τον έλεγχο η πυρκαγιά, η οποία απείλησε σπίτια, και εκκλησάκια της περιοχής.
Σύσσωμη η δύναμη πυροσβεστικής υπηρεσίας  συνεπικουρούμενη από τη στρατιωτική δύναμη, εθελοντές και δημότες της περιοχής αλλά και το πυροσβεστικό ελικόπτερο δίνουν μάχες για να  αντιμετωπίσουν την φωτιά. Στο σημείο γύρω στις 4.00 το απόγευμα έφτασαν επίσης 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα από Μυτιλήνη και 2 καναντέρ.
Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για εμπρησμό με δεδομένο ότι η φωτιά ξεκίνησε από δύο σημεία απρόσιτα από κόσμο και σε ώρα που ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί λόγω της έλευσης της νύχτας.
Εφιαλτικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους βλέποντας ότι η φωτιά να πλησιάζει επικίνδυνα.  Έτσι τα χωριά Κηπουριές, Φυτά και Σπαρτούντα εκκενώθηκαν προκειμένου να μη χαθεί ανθρώπινη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου