Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Καταδικάστηκε για (ακρωτηριασμό παιδιού) ιατρική αμέλεια με φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή.

Με την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια δια παραλείψεως στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισαν χθες ο διευθυντής της Χειρουργικής και δύο ειδικευόμενοι –το 2006- γιατροί της ίδιας ειδικότητας στο Νοσοκομείο Βόλου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή
Η εκδίκαση της υπόθεσης σχετικά με γάγγραινα που εκδηλώθηκε σε ένα 9χρονο τότε αγοράκι μετά από τραύμα που υπέστη σε τρία δάχτυλα του ενός χεριού του ολοκληρώθηκε μετά από πέντε ώρες.
Η ...
πολύωρη δίκη ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα. Το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες τον διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής και τον ένα γιατρό, ενώ έκρινε ένοχη τη δεύτερη γιατρό, η οποία αντιμετώπισε το περιστατικό στο Τμήμα Επειγόντων την πρώτη ημέρα που οι γονείς με το παιδάκι προσήλθαν στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο, στις 21 Απριλίου 2006.
Την ημέρα εκείνη η ειδικευόμενη γιατρός εφημέρευε στον Χειρουργικό Τομέα του ΤΕΠ, ενώ ο δεύτερος γιατρός που βρέθηκε κατηγορούμενος είχε εφημερία στις 24 Απριλίου, όταν οι γονείς επέστρεψαν στο Νοσοκομείο, διαπιστώνοντας, όπως περιέγραψαν στο δικαστήριο, τη μεγάλη επιδείνωση της υγείας του παιδιού.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν υπήρξε η οφειλόμενη φροντίδα για το τραύμα, ενώ υπήρξε παράλειψη να υποβληθεί ο ανήλικος σε περαιτέρω εξετάσεις, οι οποίες εάν γινόταν έγκαιρα θα είχε διαγνωστεί ότι από το μέσο δάκτυλο είχαν νεκρώσει ιστοί, με αποτέλεσμα να προκληθεί μόλυνση και να επέλθει γάγγραινα.
Με βάση το κατηγορητήριο το περιστατικό δεν αντιμετωπίστηκε εγκαίρως με φαρμακευτική αγωγή, όταν μετά από τρεις μέρες διαπιστώθηκε η σοβαρή μόλυνση, αλλά κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του για νοσηλεία, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της υγείας του παιδιού.
Αποτέλεσμα ήταν να χρειαστεί ο ακρωτηριασμός του δακτύλου σε Νοσοκομείο της Αθήνας, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω επιδείνωση της υγείας του.
Μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο απάλλαξε τους δύο κατηγορουμένους και έκρινε ένοχη την γιατρό που ήταν σε εφημερία την ημέρα του τραυματισμού.
Στη γιατρό επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή, με το σκεπτικό ότι προκλήθηκε σωματική βλάβη από ιατρική αμέλεια.
Η γιατρός άσκησε έφεση κατά της απόφασης.
www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου