Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Κακλαμάνης για την επανεμφάνιση της ελονοσίας στην Ελλάδα

από το Γραφείο Τύπου
Με αφορμή την επανεμφάνιση της ελονοσίας στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Αθήνα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση...
«Με ανοιχτή επιστολή μου προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο (28/02/2011) είχα επισημάνει, σε κάθε τόνο, τον μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, εξαιτίας της απεργίας πείνας, εκείνη την περίοδο, των μη νόμιμων μεταναστών, στο κτίριο «ΥΠΑΤΙΑ».
Τότε, είχα...τονίσει το σοβαρό ενδεχόμενο εμφάνισης ηπατίτιδας, φυματίωσης και σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων, καθώς δεν είχε γίνει καμία ενημέρωση, από τους αρμοδίους, για την επανεμφάνιση της ελονοσίας στην Ελλάδα, μετά από δεκαετίες εξάλειψής της.

Σήμερα, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, γιατί ήδη έχουν καταγραφεί 38 κρούσματα της νόσου, εντός του 2011, τόσο στην περιφέρεια, όσο και στην Αττική και την Αθήνα, σε μη Έλληνες, προς το παρόν.

Παράλληλα, σημειώνω ότι έχει εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία για την εξάπλωση της νόσου αποτελούν οι νόμιμοι και κυρίως οι μη νόμιμοι μετανάστες από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και την υποσαχάρια Αφρική.

Ο εύκολος τρόπος μετάδοσης της νόσου, μέσω κωνώπων, με κάνει ιδιαίτερα ανήσυχο.

Για το λόγο αυτό ζήτησα από τον δήμαρχο Αθηναίων, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για το θέμα είτε από τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λοβέρδο είτε από την πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, κα Τζένη Κρεμαστινού.

Το συγκεκριμένο ζήτημα θα έπρεπε να αποτελεί το μείζον θέμα στην ατζέντα του κ. Λοβέρδου και όχι οι «συγχωνεύσεις» νοσοκομείων και οι «εφεδρείες» εργαζομένων στο χώρο της Υγείας.

Όσον αφορά τον κ. Καμίνη, ο οποίος σιωπά για ακόμη μία φορά, καλό θα ήταν να μας πει πως έχει σκοπό να αντιμετωπίσει ο δήμος αυτή την απειλή για την υγεία των πολιτών της Αθήνας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου