Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Γράμμα από έναν Αγανακτισμένο Φοιτητή στον πρ. της ΟΝΝΕΔ

Στροφή 180 μοιρών στην πολιτική της έχει κάνει από την προηγούμενη εβδομάδα η παράταξη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ στα πανεπιστήμιαυπεραμυνόμενη την προσπάθειά μας για το άνοιγμα των σχολών.
Η σκληροπυρηνική ΔΑΠ ΝΔΦΚ που είχε σηκώσει το «λάβαρο» των καταλήψεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ - για να μην ξεχνιόμαστε - δηλώνοντας οτι η αντίσταση στον νόμο Διαμαντοπούλου θα... είναι ατέρμονη και με κάθε τρόπο, μάλλον αποτελεί παρελθόν (?!).

Όπως διαβάζουμε στα blogs, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, δια μέσω του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου, συντέλεσε στην αλλαγή πλεύσης της ΔΑΠ στα πανεπιστήμια προτείνοντας στην παράταξη να «ανοίξει« τις σχολές για να μην χαθούν τα φοιτητικά εξάμηνα, αλλά και για... επικοινωνιακούς λόγους μετά την επιτυχία της προσπάθειάς μας.

"Oι φοιτητικές παρατάξεις και πρωτίστως η ΔAΠ-NΔΦK κάνουμε την αυτοκριτική μας, αναγνωρίζοντας λάθη του παρελθόντος τα οποία ευθύνονται για την κακή εικόνα που έχει η κοινή γνώμη για εμάς. Aλλάζουμε, όμως, νοοτροπία και αξίζει κάποιος να παρακολουθήσει τις δράσεις και τη στάση μας το τελευταίο διάστημα", δήλωσε, στην Ημερησία, ο πρόεδρος της ONNEΔ Aνδρέας Παπαμιμίκος, προσθέτοντας ότι ήδη από το 2007 με το νόμο της πρώην υπουργού Παιδείας Mαριέττας Γιαννάκου, που περιόριζε το ρόλο των φοιτητικών παρατάξεων, έχει μπει «φρένο» στα νοσηρά φαινόμενα στα πανεπιστήμια (???) - εμείς προφανώς φοιτούμε σε άλλα πανεπιστήμια - !

"Tεχνηέντως κάποιοι προσπαθούν, με νύχια και με δόντια, να δημιουργήσουν μια ένταση ανάμεσα σε «Aγανακτισμένους Φοιτητές» και τις φοιτητικές παρατάξεις. Kάνουν ένα τεράστιο λάθος, καθώς οι φοιτητικές παρατάξεις απαρτίζονται από φοιτητές και οι φοιτητές δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Kαλούμε όλους τους φοιτητές, ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων, να συστρατευθούν για να ανοίξουμε τα πανεπιστήμια και να αλλάξουμε το νόμο. Aς σταματήσουν κάποιοι να υποκινούν τη γενιά μας", επισημαίνει ο πρόεδρος της ONNEΔ.

Μα κυριε Παπαμιμίκο εμείς σας καλέσαμε επίσημα και ανοιχτά να υποστηρίξετε το άνοιγμα των Σχολών και σε απάντηση μας μας υβρίζατε σε κάθε σχολή και μας αποκαλούσατε "ανεξάρτητους εξαρτημένους" ... Δεν είμασταν εμείς εκείνοι που "τεχνηέντως" προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένταση επομένως ...Ούτε εμείς ψηφίζουμε ακόμη υπέρ της κατάληψης στα ΤΕΙ της χώρας !

Δεν ήρθαμε να επιβάλλουμε την ατζέντα κάνενα κόμματος, όπως εσείς ! Απλά ως φοιτητές με αγωνία για το Μέλλον των Σπουδών τουςπήραμε μία πρωτοβουλία για να ακουστούμε όλοι εμείς που είτε δεν ανήκαμε σε παρατάξεις, είτε δεν αντιλαμβανόμασταν την "αυτοφίμωση" ως μέσω αντίστασης !


Αυτό που προσπαθήσαμε εξ αρχής ήταν να δικτυώσουμε τις προσπάθειες σε όλη την Ελλάδα όσων ήθελαν αρχικά να ανοίξουν τη Σχολή τους και το πετύχαμε ανοίγοντας 141 σχολές μέσα σε μία εβδομάδα από την έναρξη της πρωτοβουλίας μας.

Συναντηθήκαμε με θεσμικά όργανα των καθηγητών και τους πιέσαμε να λάβουν ξεκάθαρη θέση κατά των Καταλήψεων μέσα από Συλλόγους ΔΕΠ, αλλά και δημόσια στο anoixtessxoles.gr!

Και τρίτον ενημερώσαμε την ελληνική κοινωνία μέσα από τα media για την κατάσταση σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, ρίχνοντας φως στις μεθοδεύσεις των καταλήψεων !!!

Κε Παπαμιμίκο σας καλούμε να βγάλετε τα "τσιρώτα" που κρατάνε φιμωμένους τους φοιτητές της ΔΑΠ και να υποστηρίξουν ενεργά το Αυτονόητο ... Ανοιχτές Σχολές, Ανοιχτά Μυαλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου