Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ


Η Kίνα είναι η χώρα του αυταρχικού καπιταλισμού και το μαρτυρούν περίτρανα οι οικονομικοπολιτικές εξελίξεις. Ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Κίνας, λοιπόν, είναι πιθανό να γίνει ο πρώτος επιχειρηματίας ο οποίος θα καταλάβει θέση στην Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας το 2012, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του κινεζικού Τύπου.

Ο ...
Λιανγκ Γουενγκέν, μεγιστάνας του τομέα των κατασκευών, αναρριχήθηκε εφέτος στην πρώτη θέση της λίστας του αμερικανικού περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους Κινέζους. Η περιουσία του εκτιμάται στα 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εάν ο 57χρονος Λιανγκ γίνει δεκτός από την Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος στο 18ο συνέδριό του το φθινόπωρο του 2012, θα είναι ο πρώτος κινέζος επιχειρηματίας που θα συμμετέχει στο πανίσχυρο αυτό όργανο το οποίο απαρτίζεται από περίπου 200 ανώτερους αξιωματούχους του κόμματος σε ολόκληρη τη χώρα και αναπληρωματικά μέλη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα China Times, το Οργανωτικό Τμήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία ελέγχει κυρίως τη στρατολόγηση νέων μελών, ολοκλήρωσε την εκτίμησή της για τον Λιάνγκ, μεταξύ των υποψηφίων αναπληρωματικών μελών.

Τα αναπληρωματικά μέλη δεν έχουν δικαίωμα ψήφου και αποκτούν το καθεστώς του πλήρους μέλους μόνον μετά τη συνταξιοδότηση ή το θάνατο ενός μέλους.

Ο Λιανγκ πρόεδρος και συνιδρυτής του βιομηχανικού κολοσσού Sany που εδρεύει στην επαρχία Χιουνάν, είδε την περιουσία του να εκτινάσσεται στα ύψη με την έκρηξη του κατασκευαστικού τομέα που δημιούργησε μια τεράστια ζήτηση σε ανυψωτικά μηχανήματα και εκσκαφείς.
http://fimotro.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου