Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

"Σηκώνουν" αλουμίνια και σίδερα οι γνωστοί-άγνωστοι

www.eleftheriaonline.gr
Σιδερένια, χάλκινα κι αλουμινένια αντικείμενα αρπάζουν από τις αυλές και τα περιφραγμένα οικόπεδα οι κλέφτες που... χτυπούν όταν ο κόσμος κοιμάται.
Οπως περιγράφει ο αλουμινοκατασκευαστής Κοσμάς Καραγιάννης, που έχει αποθήκη πολύ κοντά στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, τους τελευταίους μήνες έχει πέσει θύμα 2-3 φορές. Στις πιο πρόσφατες περιπτώσεις μάλιστα δεν έκανε καν τον κόπο να καταγγείλει τις κλοπές στην Αστυνομία - αφού...
όπως λέει: "Δε θα κάνουν τίποτα. Ολοι ξέρουμε ποιοι κλέβουν, αλλά ούτε η Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει κάτι". Και συμπληρώνει: "Εδώ οι έμποροι αγοράζουν απ' αυτούς το χαλκό και το αλουμίνιο... Γιατί όμως τα παίρνουν; Αν δεν τ' αγόραζαν, κανένας δε θα έκλεβε γιατί δε θα είχε πού να τα πουλήσει".
Οι δράστες που… ξαλαφρώνουν οικόπεδα κι αυλές απ' ό,τι ανακυκλώνεται, πριν από μερικούς μήνες έκλεψαν γύρω στα 600 κιλά ρετάλια αλουμινίου από περιφραγμένο οικόπεδο-αποθήκη του κ. Καραγιάννη. Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο, σύμφωνα με τον ίδιο, του είχαν πει πως... αν ήταν τυχερός, θα έβρισκαν το δράστη μόνο αν είχε φορτωμένο στο αγροτικό του το κλεμμένο αλουμίνιο! Φυσικά το φορτίο εξαφανίστηκε και δράστης δεν εντοπίστηκε. Προχθές πάλι, όπως μας είπε, κλέφτες πήδηξαν την περίφραξη κι έκλεψαν από το ίδιο οικόπεδο-αποθήκη δυο ατσαλένιους άξονες και μπαταρίες αυτοκινήτων που προορίζονταν για ανακύκλωση. Επίσης, πριν από λίγο καιρό άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι του, σε άλλη περιοχή, κι έκλεψαν 2 μεγάλα καζάνια - γεγονός που επίσης δεν κατήγγειλε στην Αστυνομία αφού δεν περιμένει πια να υπάρξει αποτέλεσμα...
Η γειτόνισσα του κ. Καραγιάννη, Εφη Λειβαδίτη, μετάνιωσε πάντως που χθες τα ξημερώματα δεν τηλεφώνησε στο "100", όταν στις 2.30 τη νύχτα βρήκε έναν άντρα να κάθεται στα σκαλιά στην αυλή της. Ο άντρας έφυγε όταν η γυναίκα άρχισε να φωνάζει πως θα ειδοποιήσει την Αστυνομία, πράγμα που όμως δεν έκανε και μετανιώνει.
"Στην αρχή νόμιζα πως ανεβοκατέβαινε ο γιος μου τη σκάλα… πού να φανταστώ. Με τη φασαρία βγήκα έξω κι είδα το νεαρό με την πλάτη γυρισμένη. Τρόμαξα και φώναξα ότι θα καλέσω την Αστυνομία. Αλλά δεν το έκανα δυστυχώς. Ισως να τον είχαν προλάβει…" λέει απογοητευμένη από την ανασφάλεια που νιώθει ακόμα και μέσα στο ίδιο της το σπίτι.
Ο Δημήτρης Λειβαδίτης θυμάται πως όταν ήταν παιδί όλη η παρέα του κοιμόταν στην αυλή. "Τώρα πια δεν μπορείς να κοιμηθείς ούτε μέσα στο σπίτι σου", λέει. Και μας περιγράφει πως τις νύχτες υπάρχει μεγάλη… κίνηση στην περιοχή, από κάθε καρυδιάς καρύδι. Οπως αναφέρει όμως, έχει διαπιστώσει ότι η Αστυνομία δεν κάνει περιπολίες στις γειτονιές - και φυσικά διαμαρτύρεται: "Δεν είναι δυνατόν να είναι μόνο στην πόλη. Πρέπει να φαίνονται και στις γειτονιές καθημερινά, μέρα και νύχτα αν είναι δυνατόν!".
 Κοσμάς Καραγιάννης, Εφη και Δημήτρης Λειβαδίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου