Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

"ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ OI ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ"

http://www.tvpatrida.gr

"ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ κ.ΤΣΟΥΡΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ"
Τα πυρά τους στην ηγεσία του συνδικαλιστικού τους φορέα εξαπέλυσαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΣΝΟΧ, με αφορμή τη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα και στο νοσοκομείο της Χίου. «Πουλημένα τομάρια» χαρακτήρισε τους συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Νοσοκομεία, ο ...
πρόεδρος του τοπικού σωματείου Δ.Κουτσουράκης, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου, αναφέροντας ότι ξεπούλησαν τα κεκτημένα χρόνων και αντ’ αυτού προχωρούν σε μορφές κινητοποιήσεων που βολεύουν την κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση παρακαλάει να κάνουμε αποχή και στάση εργασίας αφού γλυτώνει τα μεροκάματα μας και ταυτόχρονα με το προσωπικό ασφαλείας τα επείγοντα περιστατικά και αυτά που βαφτίζονται «επείγοντα» εξυπηρετούνται» είπε.
Όπως ανέφερε το ποσοστό συμμετοχής στην σημερινή κινητοποίηση φτάνει το 40% , ποσοστό όχι ιδιαίτερα υψηλό δεδομένων των προβλημάτων αλλά κατανοητό αν σκεφτεί κανείς τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, ανάφερε τονίζοντας ότι θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι κινητοποιήσεων πιο αποτελεσματικών. Μάλιστα αναφέροντας μια εναλλακτική είπε ότι ο κόσμος θα πρέπει να στραφεί κατά αυτών που ψηφίζουν τα συγκεκριμένα μέτρα. «Nτροπή στην κυρία Τσουρή που υπερψηφίζει τα μέτρα» ανέφερε συμπληρώνοντας ότι «ο κόσμος της Χίου δεν την ψήφισε για δει το μισθό του να πέφτει, όταν μάλιστα όλοι έλεγαν ότι λεφτά υπάρχουν».
Οι εργαζόμενοι στο Σκυλίτσειο κάλεσαν τον κόσμο να πάρει την τύχη στα χέρια του και να αντιδράσει διαφορετικά αυτά που έρχονται θα είναι πολύ χειρότερα. «Ο κόσμος να βγει στις πλατείες, στις κινητοποιήσεις, να πάρει μέρος σε κάθε είδους μορφή αντίδρασης πριν ο μισθός του φτάσει στα 200€» τόνισε ο κ. Κουτσουράκης  ενώ ο αντιπρόεδρος του σωματείου ανέφερε ότι τα προβλήματα των εργαζομένων στα νοσοκομεία είναι προβλήματα όλης της κοινωνίας αφού οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας υποβαθμίζονται. Από την πλευρά της η διοίκηση του τοπικού σωματείου προσανατολίζεται στην πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης για να καθοριστούν οι τρόποι αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου