Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Έλληνες οικονομικοί προσφυγες θύματα των θεσμών της Ευρωζώνης.

http://papaioannou.wordpress.com

Χθες η Αγκελα Μέρκελ στη Σύνοδο του Λαϊκού κόμματος δήλωσε ότι η Κατά παντώς υπευθύνου ως θύματα αλλεπάλληλων λαθών των θεσμών της ΕΕ που μας οδηγούν στην Οικονομική προσφυγιά.
συμφωνία της 21ης Ιουλίου ήταν λάθος διότι ελήφθη με βάση λανθασμένα στοιχεία
Εν τω μεταξύ αυτή την στιγμή συμβαίνει μια θηριωδία  σε βάρος ενός  ευρωπαϊκού λαού από λάθος. Δεν..
το λέω εγώ αλλά υπάρχουν δεκάδες η και εκατοντάδες  ανά το κόσμο μαρτυρίες από οικονομολόγους και νομπελίστες και πολιτικούς που πιστοποιούν ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και ότι αυτή την στιγμή συμβαίνει ένα λάθος μια θηριωδία σε βάρος της χώρας μας.
Η χώρα μας αναγκάζεται να καταστρέψει υποδομές, οικονομικό και κοινωνικό κεφάλαιο, να παραχωρήσει σε ξένους δημόσιο πλούτο και να θέσει εκατομμύρια Έλληνες σε καθεστώς οικονομικής προσφυγιάς πάρα την θέληση τους.
Και όλα αυτά χωρίς αντίλογο και χωρίς να ερωτηθεί κανείς μας αλλά ούτε καν  θεσμικά εντός ευρωζώνης. Μόνο δυο άνθρωποι -πολίτες της Ευρώπης- σχεδιάζουν παραθεσμικά  για εμάς χωρίς εμάς και το διαφημίζουν. Μιλούν ακόμη και για επιτροπεία.
Όλα αυτά βρίσκονται σε ευθεία  παράβαση της συνθήκης του Μάαστριχ και πολλών συνθηκών της ευρωπαϊκής ένωσης αλλά που μιλούν ρητά για σύγκλιση των οικονομιών, πρόοδο και ευημερία αλλά και πιστοποιούν τα νομικά δικαιώματα των Ελλήνων. Μιλούν για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών και δεν τους διαχωρίζουν σε Έλληνες και άλλους.
Αν η ελληνική οικονομία έχει πρόβλημα  αυτό δεν αφαιρεί την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη από τον Έλληνα πολίτη και τέλος πάντων εντός της ευρωζώνης δεν είμαστε λιγότερο πολίτες. Όταν ένας ευρωπαίος πολίτης αναγκάζεται να γίνει οικονομικός πρόσφυγας  ή να αφήσει τον τόπο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του γιατί ο τόπος αυτός -ένα τμήμα της ευρωζώνης χρεοκοπεί- και γίνεται θύμα αλλεπάλληλων λαθών πολιτικής τότε δεν φταίει ο πολίτης προφανώς.
Το ερώτημα είναι εάν ως ευρωπαίος πολίτης μπορεί να εγείρει αίτημα αποζημίωσης γιατί  ένα τμήμα της ευρωζώνης ξέφυγε των συμφωνηθέντων και του ελέγχου των θεσμών της Ευρωζώνης και σε αυτό το τμήμα έγιναν απανωτά λάθη τα οποία  κόστισαν στον ίδιο. Λάθη έχουν γίνει παραδεκτά και έχουν αναγνωριστεί από αυτούς που τα εφάρμοσαν:
Βλέπε πρόσφατη  δήλωση Μέρκελ  για το λάθος της 21η Ιουλίου
Βλέπε στόχους μνημονίου που υπάρχει σε έγγραφο αλλά και δήλωση Μπαρόζο για τα μνημόνια: «Αν δεν εφαρμόσουν τα περιοριστικά μέτρα αυτές οι χώρες θα μπορούσαν να εξαφανιστούν υπό τη μορφή που τις γνωρίζουμε ως δημοκρατίες. Δεν έχουν άλλη επιλογή. Αυτή είναι η μοναδική»
Για το μεσοπροθεσμό είναι σαφές ότι  Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ  έκαναν λάθος εκτίμηση καθώς το περασμένο καλοκαίρι  απηύθυναν έκκληση για να υπερψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα από την πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα και ειδικότερα από τους Έλληνες βουλευτές, υπογραμμίζοντας ότι «άλλος δρόμος δεν υπάρχει».
Με το κούρεμα του χρέους αποδεικνύεται ότι άλλος δρόμος υπήρχε.
Για την οικονομική προφυγιά ο ίδιος ο πρωθυπουργός  προ 10ημερου  στο Πρώτο Θέμα δήλωσε  ότι κατανοεί απόλυτα “την ανάγκη να βρει ο νέος τον δρόμο του εκτός Ελλάδας έστω και προσωρινά”.
Στην ΕΕ σε καμία συνθήκη προφανώς δεν μιλούν για επιτροπείες δεν μιλούν για κουρέματα δεν μιλούν για οικονομική προσφυγιά.
Υπάρχουν χιλιάδες  ερωτήματα για το πως φτάσαμε ως εδώ.  Για τα Greek statistics. Για το πως έγινε το χρέος μη βιώσιμο σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ. Ποιος φταίει για την ύφεση και για τα νούμερα που μπήκαν στο βρόντο για να περάσει το μνημόνιο.  Χιλιάδες ερωτήματα και ευθύνες που δεν ανήκουν προφανώς μόνο σε Έλληνες πολίτες. Υπάρχουν δηλώσεις για «φάρμακο»  του ΔΝΤ υπάρχουν δηλώσεις και δημοσιεύματα μίσους. Υπάρχουν εγγυήσεις σε ανώτατο επίπεδο  Ευρωζώνης ότι η συνταγή είναι η σωστή.Όμως οι Έλληνες πολίτες  -μόνοι μεταξύ των Ευρωπαίων- καλούνται να πληρώσουν όλα τα λάθη της ΕΕ της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
Υπάρχουν χιλιάδες μάρτυρες οικονομολόγοι νομπελίστες δημοσιογράφοι ειδικοί  σε όλο το κόσμο  που  μπορούν να καταθέσουν και να πιστοποιήσουν ότι τα λάθη τους μας οδήγησαν ως εδώ 16 μήνες μετά το μνημόνιο. Και υπάρχει ανάγκη αυτή η συμμορία  που μας οδήγησε ως εδώ να δικαστεί.
Η άποψη μου είναι ότι υπάρχουν ευθύνες που μπορούν να αναζητηθούν νομικά  καθώς κάθε λάθος τους είχε κοινωνικά θύματα ανέργους και οικονομικούς πρόσφυγες. Όχι όμως στα Ελληνικά δικαστήρια και ξέρουμε το γιατί. Στα διεθνή δικαστήρια με την κλήση όσο το δυνατόν περισσότερων μαρτύρων και περισσοτέρων κατηγορουμένων ώστε αυτή η πολιτική να απαγορευτεί δια παντώς στην Ευρωζώνη και παντού. Μια διεθνής δίκη των υπευθύνων.
Ακόμη και σε ότι αποφασιστεί αύριο υπάρχουν ευθύνες  κυρίως στο  γιατί φτάσαμε ως εδώ κάνοντας ότι μας είπαν και για πιο λόγο καλούμαστε εκ νέου να πληρώσουμε μόνοι μας το λάθος τους.
Και εν πάση περίπτωση το ευρωπαϊκό δικαστήριο είναι προσβάσιμο σε ομάδες πολιτών της ΕΕ όπου μπορεί άνετα να αποδειχτεί η συνυπευθυνότητα  στην ελληνική χρεοκοπία, τα δομικά λάθη του ευρώ, και εγερθούν αιτήματα ατομικών και συλλογικών αποζημιώσεων για την αποτυχία του μνημονίου του μεσοπρόθεσμου της 21 Ιουλίου.
Είναι δεδομένο ότι καθένα από αυτά τα λάθη συνοδεύτηκε από μέτρα και τα πληρώσαμε. Είναι δεδομένο ότι είμαστε ως πολίτες θύματα των θεσμών της Ευρωζώνης και συνεπώς μπορούμε να διεκδικήσουμε. Οι Έλληνες είναι Ευρωπαίοι πολίτες και έχουν νομικά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου