Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Γιατί είναι ΛΑΘΟΣ να παρακολουθείς τις ειδήσεις στην Τηλεόραση.

Απλά γιατί δεν ενημερώνεσαι.
Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA σε ζωντανή σύνδεση μας πληροφορεί αόριστα (αν και είναι γνωστό από τα Blog εδώ και ώρες)   για μια Διευθύντρια τράπεζας που έχει "αποδεδειγμένα" καταχραστεί χρήματα και καταθετών.  Χωρίς ονόματα. Κάποια στιγμή (καθυστερημένα) κάποιοι  τηλεθεατές θα πάνε στη  Χ τράπεζα, και θα μάθουν ότι οι λογαριασμοί τους άδειασαν.
Στη συνέχεια μας δείχνουν καρέ καρέ, το άγριο ξυλοδαρμό πρατηριούχου από ληστές. Και φυσικά τα πρόσωπα των  κακούργων είναι "προστατευμένα" . Μη τυχόν  και...
  αναγνωριστούν τα καθάρματα, την στιγμή που θα επιχειρούν την επόμενη ληστεία τους , και  τα υποψήφια θύματα  πάρουν τα μέτρα τους.
Όσο για τον "γνωστό" ηθοποιό που συνελήφθη με μια νταλίκα ναρκωτικά, οι δημοσιογραφάρες τον φωτογραφίζουν,  αλλά αφού η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (των εγκληματιών)  το απαγορεύει, δεν μπορούν να  τον εκθέσουν.
Θα κάνει κακό στη καριέρα του.
Η χώρα του Τηλεοπτικού παραλόγου...

1 σχόλιο:

  1. Τι είναι δημοσιογραφία.
    Η ενημέρωση του λαού (του δήμου) για τα γεγονότα της καθημερινής ζωής από επαγγελματίες (δημοσιογράφους) που εργάζονται στα μαζικά μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο, τηλεόραση). Ως επάγγελμα θεωρείται λειτούργημα και απαιτεί ήθος, αμεροληψία και απόλυτο σεβασμό της αλήθειας και της σοβαρότητας.
    Η δημοσιογραφία ξεφεύγει από το δρόμο της όταν ανέχεται ή και υποστηρίζει υποθάλπει συνωμοτικά σχέδια και εξαπατά το λαό ή είναι όργανο οργανωμένων πολιτικοοικονομικών συμφερόντων που αντιστρατεύονται τα λαϊκά συμφέροντα. Γενικά η δημοσιογραφία ανθεί εκεί όπου υπάρχει δημοκρατία και φθίνει σε χώρες με αυταρχικά ή ολοκληρωτικά καθεστώτα.

    Η μήπως:

    Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ

    Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτης των New York Times

    ΑπάντησηΔιαγραφή