Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Υπογραφή μελέτης για το ανάκτορο του Νέστορος !


http://newsmessinia.blogspot

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης συναντήθηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 στο Δημαρχείο της Πύλου με την Διευθύντρια της ΛΗ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, κα Ξένια Αραπογιάννη, και την Μηχανικό και Προϊσταμένη του τμήματος Αρχαιολογικών Χώρων, κα Δήμητρα Πίκουλα.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την Μελέτη του έργου «Νέο Μεταλλικό Στέγαστρο για την Προστασία και Ανάδειξη του Ανακτόρου του Νέστορος στο ... Λόφο του Άνω Εγκλιανού, Δήμου Χώρας, Νομού Μεσσηνίας» προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, η κα Αραπογιάννη παρέδωσε στον κ. Δήμαρχο και στην αρμόδια Υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου Πύλου-Νέστορος την μελέτη με σκοπό την έκδοση οικοδομικής άδειας, απαραίτητο στοιχείο για να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες ένταξης στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα απαραίτητο έργο που θα δώσει νέα μορφή σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Μυκηναϊκής Ελλάδας, αυτό του Ανακτόρου του Νέστορα.
Με το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις εξελίξεις που αφορούν το νέο στέγαστρο και ευχαρίστησε για την πολύτιμη βοήθεια της, την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, κα Λίνα Μενδώνη. Επίσης, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία την κα Ξένια Αραπογιάννη, τονίζοντας ότι : «η αμέριστη αγάπη της για το αντικείμενό της, μας κάνει όλους κοινωνούς των προσπαθειών της». Από την πλευρά της η κα Αραπογιάννη αναφέρθηκε στην έντονη δραστηριοποίηση και το ενδιαφέρον του κ. Καφαντάρη για τους αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Πύλου-Νέστορος και του ευχήθηκε κουράγιο και δύναμη στις προσπάθειες που καταβάλλει για την οικονομική ανάπτυξη και πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου