Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Κύριε Τσιτουρίδη, μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσετε;

http://www.taxalia.blogspot

Κύριε Σάββα Τσιτουρίδη, μήπως πρέπει να σκαλίσετε λίγο τη μνήμη σας και να τοποθετηθείτε δημόσια, χωρίς φόβο και πάθος; Μήπως πρέπει να θυμηθούμε όλοι μαζί την υπόθεση του Ολυμπιακού χωριού;
Θυμάστε ποιός σας πίεζε αφόρητα να υπογράψετε την παραλαβή των κτιρίων που έγερναν και όσο δεν... υπογράφατε, σας χτυπούσε ανελέητα από την..
εφημερίδα του;
Θυμάστε ότι σας "καθάρισαν" εν μία νυκτί κι έβαλαν στη θέση σας τον Μαγγίνα, που υπέγραψε αμέσως;
Ποιός ήταν ο εκδοτεργολάβος, θυμάστε;
Για να βοηθήσω λιγάκι τη μνήμη σας, επαναφέρω ένα παλιό δημοσίευμα:



Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη μεταβίβαση στη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους της κυριότητας κτιρίων του Ολυμπιακού Χωριού, τα οποία τελικά κατέληξαν σε χέρια ιδιωτών (σε ποιών ιδιωτών τα χέρια κατέληξαν, θυμάστε;). Τα κτίρια, συνολικού εμβαδού 22.000 τ.μ, προοριζόταν να στεγάσουν το υπουργείο Απασχόλησης και κόστισαν εκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους, πουλήθηκαν σε ιδιώτη επιχειρηματία (σε ποιόν άραγε;) από τη Μονή Βατοπεδίου, στην ιδιοκτησία της οποίας περιήλθαν μετά από ανταλλαγή με την ΚΕΔ, χωρίς να προκηρυχθεί δημόσιος ανοικτός διαγωνισμός και κάτω από άκρα μυστικότητα. Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου παραχώρησε στη Μονή Βατοπεδίου τα δύο κτίρια, με αντάλλαγμα έκταση στη Λίμνη Βιστωνίδα στην Ξάνθη, που είχε περιέλθει στη κατοχή της Μονής με συνοπτικές διαδικασίες. (όλη η ουσία της υπόθεσης Βατοπεδίου είναι απλή: το κράτος ήθελε να δώσει το Ολυμπιακό χωριό στον επιχειρηματία καναλάρχη. Επειδή δεν μπορούσε να τα χαρίσει απευθείας, έπεισε τον Εφραίμ να δώσει μια αδιάφορη λίμνη, να πάρει τα ακίνητα και στη συνέχεια να τα μεταβιβάσει (τα ήδη ...μεταβιβασθέντα) στον εκδότη-καναλάρχη. Κάποιος άλλος καναλάρχης θύμωσε γιατί τον άφησαν στην απέξω και εφεύρεσε   το σκάνδαλο. Έτσι, ο γέροντας που δεν αποκόμισε ούτε ευρώ -δεν βρέθηκαν ποτέ λεφτά σε λογαριασμό του ή της μονής- και δεν είχε λόγο να βγάλει λεφτά (τι να τα κάνει; να αγοράσει καλύτερο στρώμα στο κελί του 2Χ2 ή να έχει για τα γεράματα ο 80χρονος άτεκνος γέρων;), βρέθηκε στη μέση ενός πολέμου νταβατζήδων και πήγε φυλακή.)

Ο τότε υπουργός Απασχόλησης και αποπεμφθείς Βασίλης Μαγγίνας παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς, ότι είχε δεχθεί άνωθεν εντολές, για να προχωρήσει στην αποδέσμευση των κτιρίων, ώστε στη συνέχεια να παραχωρηθούν στη Μονή Βατοπεδίου. (ΣΣ. Αρνήθηκε όμως να αποκαλύψει ποιοι ανώτεροί του, του τηλεφωνούσαν) Την ίδια ώρα που ο τότε υπουργός Απασχόλησης έδινε την δική του εξήγηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ρουσόπουλος αν και πνευματικό τέκνο του ηγούμενου Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου «νίπτει τας χείρας του», δηλώνει άγνοια και πετάει πίσω το «μπαλάκι» στο Βασίλη Μαγγίνα, καθώς ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι «είναι ένα εξειδικευμένο θέμα, για το οποίο θα σας παρακαλέσω να απευθυνθείτε στο αρμόδιο υπουργείο».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αχαρνών όπου υπάγεται το Ολυμπιακό Χωριό Παναγιώτη Φωτιάδη, η Μονή έχει πουλήσει το υπερσύγχρονο κτίριο σε μεγάλο κατασκευαστικό όμιλο (σε ποιόν;). Η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων συνεχίζεται με δεκάδες άλλα ακίνητα του Δημοσίου, που μέσω της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου πέρασαν με πανομοιότυπο αδιαφανή τρόπο σε χέρια ιδιωτών.


Υ.Γ. Μήπως παρεπιπτόντως θυμάστε ποιός έκλεισε το ραντεβού Πούτιν - Καραμανλή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου