Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Η κατάρα να είσαι νόμιμος (Ελληνας) έμπορας στην Αθήνα του Καμίνη.

Η κατάρα να δείχνεις Έλληνας οδήγησε το κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας συνεπικουρούμενο από την Κανονική, να κάνει έλεγχο σε αυτόν το πλανόδιο μικροπωλητή της Ερμού που πωλούσε όρθιος χειροποίητα ψευτοκοσμήματα από χάντρες και κλωστές δικής του κατασκευής.
Επέδειξε πρόθυμα την  Νομαρχιακή Άδεια Άσκησης Εμπορείου που είναι σε ισχύ σε όλη την επικράτεια της  Αττικής. Ο Δημοτικός Υπάλληλος όμως έκρινε ότι ο "μεγαλέμπορας" δραστηριοποιείται σε ΜΟΝΙΜΗ βάση!!!, ως εκ τούτου έπρεπε να διαθέτει και άδεια από τον Δήμο της Αθήνας. Υπομονετικά ο φουκαράς του έδειξε ακόμα και το φύλλο από...
την εφημερίδα της Κυβερνήσεως, για να το πείσει ότι δεν είναι ελέφαντας, Ο ανένδοτος του Καμίνη όμως (με την σιγουριά των αστυνομικών) δεν καταλάβαινε Χριστό και κάλεσε κι άλλες ενισχύσεις . Όταν έφθασε ο προσιστάμενος που ήθελε να του κατάσχει το εμπόρευμα και να του κόψει το πρόστιμο, ο πολίτης δήλωσε ότι αν νομίζουν ότι είναι  παράνομος να το συλλάβουν και να τον οδηγήσουν στον εισαγγελέα, κατάσταση που η Δημοτική Αστυνομία δεν την προτιμούσε...
Κάνοντας κλικ στα έγγραφα που  φωτογραφίσαμε με την άδεια του Greek, κρίνετε εσείς ποιους στοχοποεί αυτός ο απαράδεκτος Δήμαρχος Καμίνης. Γιατί στον εμποράκο πουλάει μαγκιά, αλλά αν έχει αδένες ας τολμήσει να κουνήσει έστω και μια τρίχα από τους "μάγκες" επιχειρηματίες  του Κολωνακίου.
Στην επόμενη  ανάρτηση γινόμαστε  συγκεκριμένοι .Διαβάστε...

1 σχόλιο:

  1. Τελικά δεν μας είπες όμως πως καταλήξανε. Βάλανε πρόστιμο? Φαίνεται να έχεις αφήσει σκόπιμα αυτό το κομμάτι έξω από τη δημοσίευση.

    Ο άνθρωπος το μόνο που δεν είχε ήταν άδεια κατάληψης κοινοχρήστου από το Δήμο. Δεν είναι κάτι φοβερό στην έκδοση, στην ουσία μια απόδειξη είναι (δεδομένου ότι έχεις φυσικά την άδεια για στάσιμο εμπόριο). Το πονηρό πίσω από τη μή έκδοσή της από τη μεριά του εμπόρου όμως είναι ότι κάθεται σε όποιο σημείο θέλει και στήνει "μαγαζί" χωρίς να καταβάλλει πουθενά τέλη χρήσης κοινόχρηστου χώρου (σε κανένα Δήμο για κανένα σημείο). Όχι και τόσο δίκαιο για τους υπόλοιπους νομοταγείς εμπόρους του στάσιμου εμπορίου που φροντίζουν να καταβάλλουν τα απαραίτητα τέλη. Σε διαφορετική περίπτωση πρόκειται για αθέμιτο ανταγωνισμό κατά των νομοταγών εμπόρων και σε κάθε περίπτωση παράνομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή