Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Κροκόδειλος «υπερασπίζεται» το... οικόπεδό του!

Συγγενής του ΈλβιςΔύο κηπουροί που εργάζονται σε ζωολογικό κήπο του Σίδνεϊ και μπήκαν στο «οικόπεδο» ενός 5μετρου κροκόδειλου για να κουρέψουν το γκαζόν παρολίγο να πέσουν θύματα του Έλβις, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται το θεριακλήδικο ερπετό. Ο Μπίλι Κολέτ και ο συνάδελφός του μπήκαν στον περιφραγμένο χώρο που κατοικεί ο Έλβις έχοντας το νου τους στο ερπετό, το οποίο δροσιζόταν σε λιμνούλα κάμποσα μέτρα μακρυά τους.
«Το είδαμε και σίγουρα προσέχαμε» είπε χαρακτηριστικά ο Μπίλι που πρόσθεσε ότι ...
χωρίς καν να το καταλάβουν ο Έλβις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα βρέθηκε με άκρως εχθρικές διαθέσεις, δίπλα τους. Ο κροκόδειλος άρπαξε την μηχανή κουρέματος του γκαζόν και άρχισε να την τραβά προς την λίμνη ενώ ο Μπίλι με τη σειρά του τραβούσε και αυτός την μηχανή όχι τόσο για να την σώσει αλλά κυρίως χρησιμοποιώντας την σαν ασπίδα, αφού το ερπετό που ζυγίζει περίπου μισό τόνο σίγουρα ήταν δυνατότερο και ικανότερο να «κερδίσει» την μάχη και την μηχανή.
Τελικά και οι δύο κηπουροί κατάφεραν να ξεφύγουν από τον 50χρονο Έλβις που όμως κατάφερε να κερδίσει την μηχανή, χάνοντας εντούτοις δύο δόντια μιας και όπως και να το κάνουμε, η μηχανή που κουρεύει το γρασίδι δεν είναι και από τις πλέον μαλακές... τροφές.
Πληροφοριακά να αναφέρουμε ότι τα δόντια που έχασε ο Έλβις και στην συνέχεια κατάφεραν να βρουν οι φύλακες του πάρκου έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά και σίγουρα δεν θα λείψουν ιδιαίτερα από το ερπετό αφού έχει κάμποσες δεκάδες ακόμα για να κάνει τη δουλειά του.
Ο Έλβις που είναι κροκόδειλος του αλμυρού νερού «κατάγεται» από το Ντάργουιν και κατέληξε στο συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο το 2008.
 http://neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου