Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Αρχηγέ του Πυροσβεστικού Σώματος Παν. Μπονάτσο, έχεις ακουστά τους πυροσβεστήρες HALON?


Αν ναί, όταν  διετελούσες   καθηγητής στην Πυροσβεστική Ακαδημία, δίδαξες ποτέ στους φοιτητές σου, και αργότερα στους υπό τις διαταγές σου αξιωματικούς, ότι έχουν απαγορευθεί και καταργηθεί.
Το adena-gr  αμφιβάλλει, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι: Aναρίθμητοι πυροσβεστήρες αυτού του τύπου, χρησιμοποιούνται παρανόμως ως μέσα πυρασφάλειας  Κρατικών και ιδιωτικών εγκαταστάσεων και επιχειρήσεων:
Όταν αποδείχθηκε ότι το αέριο πυρόσβεσης Halon   είναι υπεύθυνο για  την καταστροφή του στρώματος όζοντος της στρατόσφαιρας,  το 1993  (μετά Χριστού) . 120 χώρες συμφώνησαν την άμεση κατάργηση των χημικών ουσιών που βαρύνονται γι' αυτή την καταστροφή.
Τα ...

Halons που χρησιμοποιούνται στην πυρόσβεση έχουν το μεγαλύτερο Δυναμικό Καταστροφής Όζοντος (Ozone Depleting Potential - ODP) και κατά συνέπεια ήταν τα πρώτα που έπρεπε να καταργηθούν. 
 Μετην  Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) αριθμ. 37411/1829/Ε103 ΚΛΙΚ  (επιτέλους) από το 2007 , και στην Ελλάδα απαγορεύθηκε η διακινηση και χρήση, αυτών των πράσινων  εν φωτό Πυροσβεστήρων.
Μόνο που η φωτογραφία τραβήχτηκε  χθες από πολυκατάστημα, το οποίο (λογικά) σαν "χώρος συνάθροισης κοινού" πρέπει να διαθέτει Πιστοποιητικό Πυρασφάλειας (που εκδίδει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αντιστράτηγε  Παναγιώτη Μπονάτσο, καθώς επίσης ελέγχεται από  τεχνικό ασφαλείας, και ένα σωρό κρατικούς μηχανισμούς, για την Πυροπροστασία  του.
Πως είναι λοιπόν δυνατόν  αυτό το Πολυκατάστημα (και φυσικά δεν είναι το μοναδικό) να χρησιμοποιεί  απαγορευμένους και εγγυημένα ληγμένους (εδώ και 4 τουλάχιστον χρόνια) πυροσβεστήρες ?
Τα ερωτήματα για την  (αν) επάρκεια , αποτελεσματικότητα της Υπηρεσία σας μόλις άρχισαν .
Δείτε τις επόμενες αναρτήσεις, και αναλογισθείτε  τις προσωπικές σας ευθύνες...

1 σχόλιο:

  1. Οι κυρώσεις για ληγμένους ή απαγορευμένους πυροσβεστήρες, γίνεται επιλεκτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή