Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ούτε τα JUMBO ούτε η Πυροσβεστική αντιδρούν (μέχρι στιγμής) στις καταγγελίες για έλλειψη Πυροπροστασίας στα καταστήματα παιχνιδιών!

Πριν 10 μέρες αναρτήσαμε φωτογραφίες με μερικές εξόφθαλμες (με την κοινή λογική) πρακτικές των JUMBO που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πελατών και των εργαζομένων στα καταστήματα που είναι γεμάτα παιδιά. Παρ ότι ενημερώσαμε την Πυροσβεστική, κανείς από το Σώμα όχι μόνο δεν απάντησε (έστω να μας διαψεύσει), αλλά όπως φαίνεται ούτε καν μπήκαν στο κόπο να διερευνήσουν αν ισχύουν οι "ανησυχίες" μας. Ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή κάποιος φιλότιμος Πυροσβέστης θα μπει ως πελάτης , και θα αντιληφθεί ότι (αν οι φόβοι μας δεν είναι ανυπόστατοι) μπορεί να κινδυνεύσει και δική του οικογένεια. " Ξαναμελετήστε"τις αναρτήσεις μας και σε λίγο θα ανεβάσουμε  φωτό από ...ένα άλλο κατάστημα, για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους οι αναγνώστες μας , έστω κι αν δεν είναι  ειδικοί σαν τους Γαλονάδες της Π.Υ.

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Παιχνίδια θανάτου στα JUMBO!

 Παραδόθηκε ολοκληρωτικά στις φλόγες το γνωστό υπερκατάστημα JUMBO στον Κολωνό, έλεγαν στις ειδήσεις το 2007. Ευτυχώς η φωτιά εκδηλώθηκε τα...ξημερώματα , και δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα. Τι θα συμβεί  όμως αν (ού μη γένοιτο)   κάτι αντίστοιχο παρουσιαστεί εν ώρα λειτουργίας αυτού του καταστήματος στο mall της Κηφισιάς? Το ηλεκτρικό ρεύμα θα διακοπεί, και στο σκοτάδι, στο καπνό (και τον πανικό), θα φέγγουν μόνον αυτές οι αυτοφωτιζόμενες πράσινες πινακίδες, που θα κατευθύνουν το προσωπικό και τους πελάτες στη έξοδο κινδύνου. 
Έτσι λένε οι κανονισμοί, και  οι επιχειρήσεις πρέπει υποχρεωτικά να συμμορφώνονται , και αφού ελεγχθούν από την Πυροσβεστική , εκδίδεται το πιστοποιητικό πυρασφάλειας για να λειτουργήσουν.
Φαίνεται όμως ότι η επιχείρηση του JUMBO είναι υπεράνω του νόμου.
Γιατί οι ΑΠΕΡΊΓΡΑΠΤΟΙ ... "υπεύθυνοι", αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή, ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ την...

Παίζουν με την φωτιά οι iδιοκτήτες του JUMBO!


Μόνο που σε περίπτωση πυρκαγιάς, δεν κινδυνεύουν να καούν ζωντανοί οι ίδιοι, αλλά οι εργαζόμενοι και οι πελάτες των καταστημάτων τους.
Μετά την χθεσινή μας ανάρτηση με τίτλο "Ερωτήματα "Ζωής η Θανάτου" προς τους Αξιωματικούς της Πυροσβεστικής!" κλικ, λάβαμε πολλά "ανησυχητικά"  e-mail γονέων , που αναγνώρισαν στις φωτογραφίες  το γνωστό πολυκατάστημα.  Προκαλούμε λοιπόν τους   part time  ήρωες προϊσταμένους της Πυροσβεστικής, να αμφισβητήσουν τις επόμενες τραγικές διαπιστώσεις μας.
Στο υπόγειο κατάστημα Jumbo, στο Mall επί της Κηφισίας,  σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι ευρισκόμενοι εντός του καταστήματος, ακολουθώντας τις πράσινες αυτοφωτιζόμενες ταμπέλες, θα οδηγηθούν στις 2 (υποχρεωτικές) εξόδους κινδύνου-διαφυγής.
Ακολουθώντας το (εν φωτό) πράσινο βέλος, εντοπίσαμε την πρώτη ΕΞΟΔΟ. η οποία όμως ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΣ έχει φραγεί ΜΟΝΙΜΩΣ κατα τα 2/3 από τα μεταλλικά ράφια ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΆΤΩΝ.
Από το...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου