Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Που οδηγεί η Έξοδος Κινδύνου στα JUMBO?

Δεν χρειάζεται να πιάσει φωτιά για να κινδυνεύσεις κατά (την ερασιτεχνική μας) γνώμη μας σ' αυτό το Υπερκατάστημα. Και χωρίς το τράνταγμα ενός μικρού σεισμού, τα εμπορεύματα μπορούν από στιγμή σε στιγμή να πέσουν στα κεφάλια των πελατών που ακροβατούν στους στενότατους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους. Οι υπεύθυνοι τους ονομάζουν διαδρόμους, μόνο που οι εν φωτό που οδηγούν στις Εξόδους κινδύνους πρέπει να έχουν ελάχιστο πλάτος 1,20 μέτρα (και είναι λιγότερο από μισό).
Η "οδός" διαφυγής πρέπει επίσης να ...
σηματοδοτείται  καθώς και να υπάρχει  φωτισμός ασφαλείας από σίγουρη εφεδρική πηγή ενέργειας, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται σε όλα τα σημεία του δαπέδου των οδεύσεων διαφυγής η ελάχιστη τιμή των 10 lux, μετρούμενη στη στάθμη του δαπέδου.
Στην περίπτωση αυτού του καταστήματος όμως τα (υποτιθέμενα φωτεινά) πράσινα τόξα είναι σε φωτοτυπία, τα δε προβλεπόμενα (αυτόφωτα)  εκτός του ότι είναι ψηλά στο ταβάνι , είναι και αόρατα γιατί η απληστία οδηγεί τους υπεύθυνους να τοποθετούν εμπορεύματα ακόμα κι εκεί. 
Κάνοντας κλικ στη φωτό,  ίσως διακρίνετε ότι τα παιχνίδια μπλοκάρουν  ακόμη και τα σπρέι του δικτύου κατάσβεσης. Έλεος
Ξαναγράφουμε λοιπόν στη συνέχεια,τι ισχύει στη νομοθεσία, κι άσχετα αν οι Αρμόδιες Αρχές που εκδίδουν τα πιστοποιητικά Πυρασφάλειας (και παρακολουθούν για την διαρκή συμμόρφωσή τους) θεωρούν ότι όλα βαίνουν καλώς, σας προτείνουμε  παρατηρώντας τις φωτογραφίες και χρησιμοποιώντας την δική σας κοινή λογική, να κρίνετε πόσο ασφαλές είναι για τα αγαπημένα σας πρόσωπα να "επισκέπτονται" αυτόν το χώρο...
Ένας τουλάχιστον  διάδρομος πρέπει να έχει πλάτος 1,20 του μέτρου και να οδηγεί κατευθείαν σε μια έξοδο κινδύνου.Η σήμανση των οδεύσεων διαφυγής  πρέπει να γίνεται με σήματα και ευανάγνωστες επιγραφές. Κάθε επιγραφή ή σήμα, που δείχνει μια έξοδο ή πρόσβαση διαφυγής, πρέπει να είναι κατάλληλα τοποθετημένη έτσι ώστε να είναι άμεσα ορατή.  Απαγορεύεται η τοποθέτηση διακόσμησης ή άλλου εξοπλισμού, που εμποδίζει την ορατότητα.

Άρθρο 2
[Όπως τροποποιήθηκε με την Υ.Α. 81813/5428/1993 (ΦΕΚ 647 τ. Α’)]
 ΟΔΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ

Δείτε την καυτή συνέχεια...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου