Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ο καιρός των γιαλαντζί συνδικαλιστών, λήγει άδοξα;;..


Σχετικά με το χαλκευμένο, ανυπόστατο, κακόβουλο και συκοφαντικό δημοσίευμα, του διαδικτυακού blogs ΔΕΗ Contra, μέσω του οποίου γίνονται στόχος, άθλιας, ανυπόγραφης και ατεκμηρίωτης επίθεσης, οι συνάδελφοι Φωτόπουλος Βλαστός, Μανιάτης, Χαροκόπος, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:  Την συκοφαντία πολλοί ελάτρεψαν… τον συκοφάντη ουδείς..?

ΣΤΗΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, από ανθρώπους που κινούνται στο σκοτάδι, το παρασκήνιο και την... ανωνυμία, δεν αγγίζουν αγωνιστές που βρίσκονται καθημερινά στις επάλξεις και την πρώτη γραμμή του αγώνα. Οι κατά παραγγελία συκοφάντες και οι κάθε είδους ανήθικοι και εμπαθείς, δεν μπορούν να κηλιδώσουν την εντιμότητα και την ηθική γνήσιων αγωνιστών που πρωτοστατούν αγόγγυστα στα πεδία των μαχών.

Ο Φωτόπουλος ο Βλαστός, ο Μανιάτης, ο Χαροκόπος, έχουν δώσει προ πολλού εξετάσεις μαχητικότητας, συνέπειας και αξιοπιστίας. Εν αντιθέσει, ο «απρόσωπος» παραχαράκτης (και όσοι «γνωστοί - άγνωστοι» κρύβονται πίσω του), δεν έχουν ούτε το σθένος, ούτε την λεβεντιά, ούτε την παρρησία, να υπογράψουν τους κακόβουλους ισχυρισμούς τους, αλλά ως ΚΟΙΝΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ προτιμούν να κινούνται στο σκοτάδι της ανωνυμίας.


Τελικά ποιος φοβάται, ποιος κρύβεται, ποιος βρίσκεται πίσω από το άθλιο ανώνυμο…?
δημοσίευμα ;  Ένα είναι απολύτως σίγουρο, ο Φωτόπουλος ο Βλαστός, ο Μανιάτης, ο Χαροκόπος, δεν έχουν τίποτα να κρύψουν, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, απεναντίας ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΓΑΝΤΙ και ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΝΤΑΙ στα φαινόμενα σήψης και συνδικαλιστικής παρακμής.

Ωστόσο, ένα λάθος έκαναν, ο Φωτόπουλος ο Βλαστός, ο Μανιάτης, ο Χαροκόπος και τα άλλα στελέχη της ΠΑΣΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ. Το προηγούμενο διάστημα και προκειμένου να διαφυλάξουν ΩΣ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ το κύρος του κινήματος, κράτησαν  συνειδητά χαμηλούς τόνους, έναντι όλων αυτών των ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ, που εδώ και χρόνια ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ και ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΟΥΝ τα σπλάχνα του συνδικαλιστικού κινήματος. Και προφανώς οι κύριοι αυτοί, κυριευμένοι από την  βουλιμιά της διαπλοκής.. την στάση ευθύνης που επιδείξαμε.. την εξέλαβαν ως  αδυναμία.

ΉΡΘΕ ΛΟΙΠΟΝ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ.
Ήρθε η ώρα, ενυπόγραφα, με σύνεση, με παρρησία, όπως άλλωστε ταιριάζει σε γνήσιους μαχητές, να ξεσκεπάσουμε την συνασπισμένη ιερή συμμαχία των ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΩΝ, που κρύβεται… πίσω από το άθλιο και υστερόβουλο δημοσίευμα.

ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΕ/ΔΕΗ; Θα απαντήσουμε με σαφήνεια στο ερώτημα αυτό, αφού πρώτα θέσουμε μια σειρά εύλογων ερωτημάτων :

•    Ποιος ευθύνεται για την εικόνα διάλυσης και παρακμής, που εδώ και χρόνια παρουσίαζε η ΕΤΕ/ΔΕΗ ; Ποιο ήταν άραγε το έργο, η δράση, τα επιτεύγματα της, το προηγούμενο διάστημα ;
•    Ποιοι ήταν η στρατηγική, το Πρόγραμμα Δράσης, οι διεκδικητικοί στόχοι της ΕΤΕ/ΔΕΗ, έναντι των κλαδικών μας προβλημάτων ; Ποια ήταν η παρεμβατικότητα και ποια μεγάλα ή μικρά προβλήματα επέλυσε το προηγούμενο διάστημα ;
•    Γιατί  απουσίαζε μονίμως το Προεδρείο της ΕΤΕ/ΔΕΗ, από τα προβλήματα, τους εργασιακούς χώρους και τους εργαζόμενους; Ποια ήταν η αποδοχή που είχε στους εργαζόμενους  ;

Τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα τις γνωρίζουμε όλοι, είναι για όλους αυτονόητες και προφανείς και είναι αυτές, που μαζί με μια σειρά άλλων απαράδεκτων φαινομένων, μας οδήγησαν στην αλλαγή σκυτάλης στην ΕΤΕ/ΔΕΗ. Επομένως, δεν πράξαμε τίποτα παραπάνω απ’ ότι όφειλε να πράξει κάθε έντιμος αγωνιστής, που σέβεται τον εαυτό του και τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί.. 

Προβήκαμε στην αλλαγή σκυτάλης, γιατί όταν και όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, όταν και όπου υπάρχει σημαντική υστέρηση, δεν μπορεί κάνεις να μένει σε διαπιστώσεις. οφείλει να κάνει το μεγάλο βήμα, που δεν είναι άλλο απ’ το να αλλάξει τα κακώς κείμενα που τραυματίζουν το κίνημα και το περιθωριοποιούν από τους εργαζόμενους.

ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ, κάναμε το μεγάλο βήμα, αλλάζουμε τα κακώς κείμενα… Αν μπορούν και θέλουν, ας τολμήσουν και οι άλλοι και να πάψουν να κρύβονται πίσω από ανίερες συμμαχίες και ευκαιριακούς, καλόβολους συσχετισμούς. Ας τολμήσουν, καθώς οι ευθύνες για την καθίζηση της ΕΤΕ/ΔΕΗ δεν αναλογούν μονό στον απελθόν πρόεδρο, αναλογούν και σε εκείνους, που σήμερα ενοχικά σιωπούν.

Επιπρόσθετα για να πάμε και σ’ ένα άλλο κρίσιμο τομέα… ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ; τους ανώνυμους επιδόξους συκοφάντες, ο εξονυχιστικός διαχειριστικός έλεγχος της Εξελεγκτικής Επιτροπής, που διενεργείται κατόπιν αιτήματος των  εκλεγμένων μελών της ΠΑΣΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων και οι συν. Βλαστός, Μανιάτης, Χαροκόπος, που σήμερα λοιδορούνται από το κατάπτυστο δημοσίευμα, επειδή προσπάθησαν να κάνουν το αυτονόητο… δηλαδή να προασπίσουν το καταστατικό της ΕΤΕ/ΔΕΗ και τις ηθικές αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ; η αγωνιώδη προσπάθεια των εκλεγμένων μελών του Δ.Σ, για διασφάλιση και ορθή εφαρμογή των καταστατικών διατάξεων και των κανονισμών λειτουργίας της ΕΤΕ/ΔΕΗ, που με ευθύνη των τριών, (απελθόν Πρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας), έγιναν «κουρελόχαρτα» προκειμένου να προσαρμοστούν στα μέτρα και τις ορέξεις, ενός πρόσκαιρου παρασιτικού συσχετισμού. 

ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ;
η έντιμη, καθαρή και συνετή στάση του συντρόφου μας Ν. Φωτόπουλου, ο οποίος ως όφειλε, έσκυψε πάνω στο πρόβλημα, διερεύνησε τις αιτιάσεις και τις έθεσε χωρίς υπεκφυγές στα αρμόδια Όργανα της Παράταξης..

ΔΗΛΑΔΗ.. ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ;
Να σωπάσει, να κρύψει κάτω από το χάλι, να συσκοτίσει, να συγκαλύψει τα όσα απαράδεκτα και νοσηρά φαινόμενα του είχαν βάσιμα και ενυπόγραφα καταγγελθεί ;

ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΤΕΡΟΚΛΙΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ  (Κατσίνη, Καρρά, Μιχάλατου), σε βάρος της ιστορικής ΕΤΕ/ΔΕΗ, που καταγράφει τις μελανότερες σελίδες της ιστορία της, δεν έχει καμία ερμηνεία, ένσταση ή απορία ο «ακηδεμόνευτος συντάκτης» του κατά παραγγελία δημοσιεύματος ;
Δεν βλέπει πουθενά ευθύνες ο «αυτόκλητος» συκοφάντης - δημαγωγός για την αδράνεια, την απραξία, την απαξίωση και την απόμαζικοποίηση, που μαστίζουν εδώ και καιρό, το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο Πρωτοβάθμιο Σωματείο της χώρας ;

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ … Στόχος μας, δεν είναι τα πρόσωπα και οι καρέκλες τους..
Στόχος μας, είναι το τεράστιο και καταφανές έλλειμμα δράσης, κατεύθυνσης και στρατηγικής που δημιούργησαν συγκεκριμένα πρόσωπα. Στόχος μας, είναι τα φαινόμενα αδιαφάνειας, το έλλειμμα συλλογικότητας και ο συγκεντρωτισμός, σε ότι αφορά την  λειτουργία και την διαχείριση του Θεσμικού μας Οργάνου.

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ … Όσο κι αν προσπαθείτε το πρόβλημα δεν κρύβεται, δεν σκεπάζεται, δεν κουκουλώνεται με παραπλανητικές ανακρίβειες, ψέματα, μύθους και συκοφαντίες. Υπάρχει μέγα θέμα ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, υπάρχουν υπεύθυνοι και συνυπεύθυνοι, υπάρχουν τυχάρπαστοι καλοθελητές. 

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ …  Η ένοχη σιωπή, η απάθεια, η ενδοτικότητα, η συσκότιση και το κουκούλωμα, δεν συμβαδίζουν με την ιστορία, τους αγώνες, την πρόσφορα του ιστορικού Συνδικάτου μας. 

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ … Δεν μασάμε τα λογία, διαπιστώνουμε με λύπη ότι στις τάξεις μας, δηλ… στην ΕΤΕ/ΔΕΗ και ΟΧΙ ΜΟΝΟ, υπάρχουν καλοβαλμένοι «συνδικαλιστές» που ξέχασαν ότι τα συνδικάτα υπάρχουν για να υπηρετούν τους εργαζόμενους και τις ανάγκες του, πέρα και έξω από προσωπικές στρατηγικές, σκοπιμότητες και ΑΚΟΡΕΣΤΗ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ,
δεν μας φοβίζουν τα στημένα παραπλανητικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα. Ο κόσμος των Τεχνικών, είναι ο κόσμος με τον οποίον γράψαμε κοινή ιστορία. Μια ιστορία που γράφτηκε με αγώνες και με θυσίες, σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτόν τον κόσμο χρωστάμε πολλά, χρωστάμε το χαμένο όραμα και την ελπίδα.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΟΧΛΕΙ… Κάποιοι βολεύτηκαν με την αδράνεια την αδιαφάνεια, την αφωνία. Σήμερα ξεβολεύονται από την δράση, την δυναμική, την αγωνιστικότητα των εκλεγμένων μελών της ΠΑΣΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ και μην μπορώντας να κάνουν τίποτε άλλο, επιστρατεύουν ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΧΑΛΚΕΙΑ.

ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ.. Έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς με την σήψη, την υποκρισία, την αδιαφάνεια, την ανεπάρκεια, τις κατεστημένες λογικές και όσα θλιβερά αμαυρώνουν το ρόλο και την αποστολή του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Βάζουμε τέλος στη κακοδαιμονία, την φαυλότητα, τον συγκεντρωτισμό, τις ετερόκλιτες συμμαχίες, τις υπόγειες διαδρομές, που υπονομεύουν κάθε έννοια συλλογικότητας και διαφάνειας στη λήψη των αποφάσεων.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ… Το Συνδικάτο μας, η επί δεκαετίες μπαρουτοκαπνισμένη ΕΤΕ/ΔΕΗ ή θα αλλάξει ή μοιραία θα παραπαίει και θα φυλλοροεί, έως ότου περάσει στο πάνθεον της ιστορία.

Σε ότι μας αφορά είμαστε αποφασισμένοι. Την μάχη που άρχισε, θα την πάμε μέχρι το τέλος. Η ΕΤΕ/ΔΕΗ δεν είναι τσιφλίκι κανενός… Ανήκει στους χιλιάδες εργαζόμενους και οι εργαζόμενοι δεν την χαραμίζουν σε τυχάρπαστους, βολεμένους, ανεπαρκείς, γυρολόγους και καιροσκόπους.

Έχουμε υπεροπλία επιχειρημάτων, έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα, έχουμε και ξεκάθαρο στόχο…
Θέλουμε την ΕΤΕ/ΔΕΗ, μεγάλη, δυνατή, μάχιμη, αγωνιστική, αντάξια της ιστορία, των αγώνων και των χιλιάδων εργαζόμενων που εκπροσωπεί.

Τέλος, για το συκοφαντικό δημοσίευμα του ΔΕΗ Contra, υπάρχει επαρκής εξήγηση…
Ο καιρός των γιαλαντζί συνδικαλιστών, λήγει άδοξα, γι' αυτό και επιδίδονται σε συκοφαντικές αθλιότητες, επιχειρώντας να σπιλώσουν κάθε φωνή που απειλεί την μονοκρατορία τους, στην ΕΤΕ/ΔΕΗ.

ΠΑΣΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ.
 http://vathiprasino.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου