Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Μισθολογική η αποτίμηση της ποιότητας και ταχύτητας απονομής της Δικαιοσύνης

dikaios3Ουδείς αμφισβητεί,  ότι οι δικαστές,  ως εκ της φύσεως του λειτουργήματός τους, δεν πρέπει να εξισώνονται  με τους δημοσίους υπαλλήλους. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι και οι ίδιοι  ασκούν ενσυνείδητα το ύψιστο λειτούργημα του δικαστή και όχι ως οποιοδήποτε βιοποριστικό επάγγελμα.
Πάει πολύ όμως, ειδικά αυτή τη δύσκολη για το λαό μας συγκυρία , όπου υφίστανται μειώσεις  χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, να βγαίνουν οι δικαστές και να διαμαρτύρονται, υπεραμυνόμενοι των μισθολογικών τους κεκτημένων.
Την ...
Παρασκευή 16/2 με κοινή επιστολή τους στον πρωθυπουργό οι 6 δικαστικές ενώσεις, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητούσαν να εξαιρεθούν οι δικαστές από τις μειώσεις που αποφασίστηκαν για τα ειδικά μισθολόγια., επικαλούμενοι την μισθολογική μεταχείριση, που προβλέπει το Σύνταγμα για τους δικαστές.
Συνδέουν δε την μείωση των αποδοχών τους, με την  ποιότητα  και  την ταχύτητα απονομής της Δικαιοσύνης,  ωσάν  πριν τις μισθολογικές τους μειώσεις, η Δικαιοσύνη αποδιδόταν  γρήγορα και ποιοτικά.
Σήμερα,  με δελτίο τύπου, επανέρχονται και πάλι στα μισθολογικά τους με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι μέσες μηνιαίες αποδοχές τους είναι  6.270 ευρώ.
Οι πραγματικά έντιμοι, επαρκείς, αδέκαστοι δικαστές, δεν αντισταθμίζουν το λειτούργημά τους με το ύψος των αποδοχών τους, οι οποίες επαρκούν με το παραπάνω, ακόμη και μετά τις περικοπές, για την αξιοπρεπή τους διαβίωση.
Για πολλούς όμως, οι αποδοχές τους, είναι ένα μικρό χαρτζηλίκι, μπροστά  στα ποσά που εισπράττουν κλείνοντας υποθέσεις οικονομικά ισχυρών.
www.kentri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου