Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

« ΦΡΑΓΜΑ Παναγιώτικο: Πηγή ζωής ή βόμβα;»

Σχόλιο adena-gr: Μα πόσο άχρηστοι-αδίστακτοι  είναι αυτοί οι αρχι-μηχανο-τέκτονες, που παραδίνουν τεράστια  (και πανάκριβη) "κατασκευή", κυριολεκτικά στον αέρα. Φταίει ο κόσμος μετά να τους καταραστεί να πνιγούν από τα ίδια τους τα "χαϊρια"?

Για κίνδυνο εξακολουθεί να προειδοποιεί ο Απ. Παπατόλιας
Γράφει: magnesianews.gr
«Το Φράγμα Παναγιώτικο, ολοκληρωμένο ήδη από το 2003, αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση φράγματος που ξεκίνησε να λειτουργεί παρά τις...
μεγάλες και σοβαρές ελλείψεις του, με αποτέλεσμα αυτή η λειτουργία του να εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για υποδομές και ανθρώπους.

Για την ασφαλή λειτουργία του φράγματος απαιτείται να ληφθούν άμεσα πρόσθετα μέτρα αντιμετώπισης των σοβαρών ελλείψεων που παρουσιάζει» αναφέρει ο Απόστολος Παπατόλιας ,Γ.Γ. Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

.
Όπως τονίζει, ειδικότερα, πρέπει:
1. να κατασκευαστούν τα έργα που εξασφαλίζουν την ομαλή υπερχείλιση του φράγματος
2. να ολοκληρωθούν τα έργα αντιστήριξης και προστασίας από καταστροφικές διαβρώσεις στην περιοχή της λεκάνης ηρεμίας,
3. να κατασκευαστούν τα απαιτούμενα έργα διευθέτησης των επιφανειακών υδάτων,
4. να γίνει διευθέτηση της κοίτης του ρέματος,
5. να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του φράγματος από τον Ανάδοχο, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του, όπως π.χ. ο απαραίτητος καθαρισμός της πλάκας στεγανοποίησης του φράγματος,
6. να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες επισκευές, όπως π.χ. η αποκατάσταση των οριζόντιων ρωγμών στο οπλισμένο σκυρόδεμα, η αποκατάσταση των θέσεων διαρροής κλπ.

Εξαιτίας αυτών των ελλείψεων, υπάρχει σήμερα κίνδυνος πρόκλησης σημαντικών ζημιών στο ταχυδιυλιστήριο και στα δίκτυα των αγωγών, σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων, ενώ μακροπρόθεσμα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης, μερικής ή πλήρους, θραύσης του φράγματος, με ανυπολόγιστες συνέπειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας αυτών των σοβαρών ελλείψεων, δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα η παραλαβή του έργου από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου