Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Τη βίαιη προσαγωγή του Γιάννη Καπελέρη διέταξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων


Φυσική εξέλιξη, αφού οι καταγγελίες εναντίον του έγιναν στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας άρχισε να δικάζει από τον περασμένο Ιανουάριο υπόθεση φοροδιαφυγής της... εταιρείας «STET Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ» (σημερινή Wind). Στο εδώλιο κάθονται ο..
πρώην προϊστάμενος του Εθνικού Ελεγκτικού Κέντρου (ΕΘΕΚ), Σταύρος Γ. Παπαδαυίδ, καθώς και έξι ακόμα ελεγκτές – εφοριακοί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της απιστίας, καθώς φέρονται να «ελάττωσαν εν... γνώσει τους κατά τον προσδιορισμό των φόρων την περιουσία του Δημοσίου και για ωφέλεια της εταιρείας και κατ' επέκταση των μετόχων αυτής» περίπου κατά το ποσό των 27.879.000 ευρώ (9,5 δισ. δρχ. κατά προσέγγιση). 
 Οπως έχει δημοσιεύσει το directnews.gr οι κατηγορούμενοι κάθονται για άλλη μια φορά στο εδώλιο, καθώς μέχρι τώρα οι αποφάσεις που εκδίδουν διαφορετικές συνθέσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είναι αθωωτικές οι οποίες αναιρούνται από τον Άρειο Πάγο. 
 Τη Δευτέρα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων διέταξε να προσαχθούν βιαίως, στις 21 Μαρτίου 2011, οπότε θα επαναλάβει τις συνεδριάσεις του, ο πρώην πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιάννης Καπελέρης και τρεις πρώην εφοριακοί, που δεν εμφανίστηκαν για να καταθέσουν στη δίκη. 
 Ο κ. Καπελέρης, συγκεκριμένα φέρεται να συνετέλεσε με την κατάθεσή του σε προηγούμενη αθώωση των κατηγορουμένων. Ειδικότερα, καταθέτοντας στις 20 Απριλίου 2010 – με την ιδιότητα τότε του επικεφαλής του ΣΔΟΕ – είχε υποστηρίξει εξεταζόμενος ότι οι επτά κατηγορούμενοι λειτούργησαν μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθούσε σε παρόμοιες περιπτώσεις το υπουργείο Οικονομικών. 
 Ωστόσο αυτή τη φορά ο κ. Καπελέρης - τον περασμένο Ιανουάριο παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών όταν οι οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησαν να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία - δεν θέλησε να εμφανιστεί στο δικαστήριο. Σημειώνεται, ότι η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες της πρώην εφοριακού (είναι συνταξιούχος) Αλίκης Κυριακάκη, η οποία είχε υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
Πηγή: directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου