Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Φθηνή πατάτα μέσω … Νοσοκομείου Βόλου


Σε ρόλο μεσάζοντα μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών οι εργαζόμενοι
Παράλληλα με τις… σύριγγες και τα ιατρικά υλικά, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία να διαθέσουν φθηνά προϊόντα παραγωγών της χώρας στο καταναλωτικό κοινό!
Ο λόγος, για τον Σύλλογο Εργαζομένων στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, που συμμετέχει στην πρωτοβουλία των παραγωγών παράτας Νευροκοπίου, να «καταργήσουν» τους... μεσάζοντες και να διαθέσουν το προϊόν τους φθηνότερα στους καταναλωτές, ενώ σειρά θα έχουν και άλλα προϊόντα, εκτός της πατάτας.

Όπως δήλωσε στο «Ράδιο Ένα», η πρόεδρος του Συλλόγου Φούλη Τσιώμου, ξεκίνησε μια προσπάθεια, την περασμένη Παρασκευή, για τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, ωστόσο παραδέχτηκε ότι το ενδιαφέρον ήταν απρόσμενα μεγάλο και «ήδη υπάρχουν παραγγελίες απ’ όλη την πόλη», προκειμένου να φέρουν πατάτες Νευροκοπίου, στην τιμή των 0.25 € ανά κιλό.

Σύμφωνα με την πρόεδρο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, ανταποκρίθηκαν πολλοί εθελοντές, κάτι που στρέφει τον Σύλλογο στη συγκρότηση εθελοντικής ομάδας, που θα προμηθεύονται διάφορα προϊόντα από παραγωγούς και θα τα διαθέτουν στους καταναλωτές.

Η κα Τσιώμου δήλωσε ότι στη διάρκεια του τριημέρου ήρθε σε επαφή με πολλούς καταναλωτές και εκπροσώπους φορέων και, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα ξεκαθαρίσουν τι πρόκειται να γίνει.

«Επιτέλους πρέπει να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Η κίνηση αυτή είναι ένα μέσο πίεσης για να κατέβουν οι τιμές», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο (τηλέφωνο 24210- 37927), προκειμένου να δίνουν παραγγελίες πατάτας, που θα έρχονται σε συσκευασία των 10 κιλών με κόστος 2.5 €. Μάλιστα, οι παραγγελίες θα συγκεντρωθούν ως το τέλος της εβδομάδας, οπότε η διάθεση των ποσοτήτων που θα απαιτηθούν, αναμένεται να διατεθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο και σε χώρο που θα βρεθεί στο επόμενο διάστημα.

Μετά τις πατάτες ωστόσο, σειρά έχουν άλλα είδη βασικής διατροφής, όπως όσπρια και ρύζι, με παραγωγούς των οποίων ήρθε σε επαφή το Δ.Σ. των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, ενώ αναμένεται να διευκρινιστεί τι ποσότητες μπορούν να διαθέσουν και σε τι τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου