Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Keep calm, and think


Keep Calm and Carry On. Η φράση-ορόσημο του Ηνωμένου Βασιλείου έδωσε τροφή για μια προεκλογική και συνάμα παραπολιτική καμπάνια.
Εμπνευσμένο από τη διάσημη φράση Keep Calm and Carry On, του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου παρουσιάζονται το στέμμα με τη φράση σε μια πρωτότυπη γραμματοσειρά, το εξής υλικό έχει δει το φως της ιντερνετικής δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες. Απλώς κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ...
αφίσα με το λεκτικό ’Keep Calm and Carry On’ έχει αναπαραχθεί σε τόσες πολλές εφαρμογές και διαφορετικές εκδοχές, που πλέον απαντάται παντού. Πρώτη φορά, όμως, τη συναντάμε 70 χρόνια πριν, σε μία από τις 3 αφίσες προπαγάνδας που τύπωσε η βρετανική κυβέρνηση την άνοιξη του 1939, στην έναρξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Παρ’ ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν τις εξέδωσε επίσημα, η γραμματοσειρά της αφίσας ήταν ειδικά σχεδιασμένη για να είναι δύσκολο να πλαστογραφηθεί από τους Γερμανούς, μαζί και με το στέμμα του βασιλιά Γεωργίου του 6ου. 50 χρόνια αργότερα, o ιδιοκτήτης ενός βιβλιοπωλείου, σε μια μικρή αγγλική πόλη με το όνομα Alnick, είχε την ίδια αφίσα στον τοίχο καδραρισμένη. Οι πελάτες του βιβλιοπωλείου λάτρεψαν την αφίσα και το σύνθημά της προτρέποντας τον ιδιοκτήτη να την ανατυπώσει σε περισσότερα κομμάτια.
http://www.kentrinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου