Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Το 20% για τους ανήμπορους στην Ελλάδα

altΗ αρχική ιδέα που είχε Έλληνας εστιάτορας στη Γερμανία, να συγκεντρώσει χρήματα, από συναδέλφους του Έλληνες εστιάτορες της Γερμανίας, για την ενίσχυση συσσιτίων της Εκκλησίας στην Αθήνα, είχε απρόσμενη επιτυχία.
Πλέον, ανέλαβε πρωτοβουλία, να μαζέψει από όλους τους Έλληνες εστιάτορες της Γερμανίας, που υπολογίζει σε δέκα χιλιάδες περίπου (!) αρκετά χρήματα, ώστε να ενισχύσει σαράντα συσσίτια της Εκκλησίας σε όλη την Ελλάδα. Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται και τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου «Ο Επιούσιος» και τα συσσίτια του ιερού ναού Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.
Η προσπάθεια θα...
ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά χρειάζεται και η συμμετοχή των Ελλήνων της Γερμανίας και γενικά κάθε πελάτη των ελληνικών εστιατορίων. Πρέπει λοιπόν, την Κυριακή 26 Αυγούστου 2012, να πάνε να φάνε όλοι σε ελληνικά εστιατόρια της Γερμανίας. Το 20% του εισοδήματος εκείνης της ημέρας, όλων των εστιατορίων, θα κατατεθεί σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό και από κει θα μοιραστεί στα συσσίτια στην Ελλάδα. Ο εμπνευστής της ιδέας είναι ο κ. Αχιλλέας Καμπέρης, που διατηρεί εστιατόριο στο Wolfhagen, στο βόρειο τμήμα της Έσσης, με την ονομασία Kreta. Βρίσκεται εκεί εδώ και 30 χρόνια και κατάγεται από τη Δεσκάτη Γρεβενών. Για την ιδέα του είπε στην «Ε», ότι καλεί τους Ελληνες εστιάτορες της Γερμανίας να συμμετάσχουν σύσσωμοι και ανέφερε τα εξής: «Η πείνα στην Ελλάδα δεν πρέπει να μας αφήσει αδιάφορους. Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. Γι 'αυτό και ξεκίνησα τον Απρίλιο του 2012 με άλλους δέκα Έλληνες εστιάτορες από την περιοχή του Kassel, προσπάθεια για τα συσσίτια της εκκλησίας στην Αθήνα, στην περιοχή Κυψέλης, στην Αγία Ζώνη. Μια Κυριακή συλλέξαμε το 25% των εσόδων μας και άλλες δωρεές από τους επισκέπτες μας. Η επιτυχία ήταν τεράστια, μαζεύτηκαν 5.200 ευρώ. Τύπος, ραδιόφωνο και τηλεόραση είχαν αναφερθεί στη μεγάλη δράση. Τα χρήματα παραδόθηκαν απευθείας στον πατέρα Εμμανουήλ Νιράκη στην Αθήνα. Πολλοί Έλληνες ιδιοκτήτες εστιατορίων θέλουν να βοηθήσουν. Είναι η πατρίδα μας, την οποία υποστηρίζουμε. Εδώ στη Γερμανία, πηγαίνουμε πολύ καλά. Θέλουμε από την αφθονία που έχουμε να δώσουμε κάτι. Έτσι, συνεχίζουμε να βοηθάμε. Θέλουμε να επαναλάβουμε το εγχείρημα και μάλιστα σε όλη τη Γερμανία. Η πατρίδα μας αυτή τη στιγμή διανύει την πιο δύσκολη στιγμή της, τα τελευταία 60 χρόνια. Σήμερα, σχεδόν κάθε πόλη έχει συσσίτια. Έτσι υποστηρίζονται οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη.
Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν επίσης να ενημερωθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.kirche-wolfhagen.de/news_ v.php?item=623.
Επίσης, στο google: Ελληνική δωρεά Κάσελ εστιατόρια.
Κάθε ευρώ βοηθάει. Επίσης, μπορούν να στείλουν χρήματα στον αριθμό λογαριασμού 140, κωδικός τράπεζας: 52063550. Η RaiffeisenbankeG Wolfhagen.
Στην ιστοσελίδα www.hilfe-gegen-denhunger-in-griechenland.de και στην αρχική σελίδα υπάρχει παράθυρο «για Έλληνες», που μπορεί κανείς να ενημερωθεί στα ελληνικά».

Εφ. Ελευθερία Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου