Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Την έβαψαν οι Σκοπελίτες. 30% κάτω ο τουρισμός και 30% πάνω οι τιμές του τοπικού Καρφούρ!


 Η τακτική της πολυεθνικής να παραπλανά (και να γδέρνει) τους  καταναλωτές με το κόλπο άλλη τιμή στο ράφι και άλλη (πολύ μεγαλύτερη) στο ταμείο είναι γνωστή.
Το adena-gr έχει δημοσιεύσει (κλικ) και κοινοποιήσει στη Γραμματεία του Καταναλωτή, άπειρα παραδείγματα. Όμως το Carrefour- Μαρινόπουλος (που υποτίθεται ότι ανέλαβε την αλυσίδα) να κοροϊδεύει και τους νησιώτες που ήδη υποφέρουν από την μειωμένη τουριστική κίνηση , είναι ντροπή.
Στο νησί της Σκοπέλου χθές, στα ράφι οι βαφές μαλλιών έγραφαν τιμή 7 ευρώ.
Στο ταμείο η υπάλληλός την χτύπησε 10 ευρώ. Στην υπόδειξη του "λάθους", αφού ...
ενημέρωσε τηλεφωνικά τον προϊστάμενο μας έδωσε την... επιλογή, να ακυρώσει την αγορά. Άδικα προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε ότι είναι ποινικό αδίκημα η κλεψιά, την οποία μαζί με 2η συνάδελφό της ανεγνώρισε όταν την οδηγήσαμε στο ράφι . Το "αστείο" είναι ότι ομολόγησε ότι οι τιμές στο καρτελάκι ήταν πολλών μηνών, που σημαίνει ότι όλο αυτό το διάστημα οι Σκοπελίτες νόμιζαν  ότι πλήρωναν 30% λιγότερο απο ότι τους τσεκούρωναν στο ταμείο.

Τελικά ο προϊστάμενος δεν τόλμησε να εμφανιστεί, κι όταν είδαν ότι δεν "μασάγαμε", η κοπέλα με κίνδυνο να βγει ελλειμματικό το ταμείο της (δηλαδή να πληρώσει την διαφορά από την τσέπη της) μας επέστρεψε την διαφορά, χωρίς να το διορθώσει στην απόδειξη.

 Δυστυχώς οι αφελείς ( με την καλή έννοια) καταναλωτές της Σκοπέλου, πιστεύουν ότι αν προτιμήσουν το κατάστημα της Πολυεθνικής αλυσίδας, θα επιτύχουν καλύτερες τιμές.
Τουλάχιστον τα ντόπια μπακάλικα μπορεί να μη έχουν ψηφιακά σκάνερ, όμως οι νησιώτες βλέπουν σε κάθε προϊόν την τιμή, και ξέρουν τι θα πληρώσουν.
Ενώ στο Καρφούρ  με την προκλητική ασυλία που απολάμβαναν μέχρι σήμερα από την Γ. Γραμματεία του Καταναλωτή και τις περισσότερες Νομαρχιακές Διευθύνσεις Εμπορίου, η κοροϊδία -παραπλάνηση , πάει σύννεφο.
Για να δούμε αν ο καινούργιος Γ.Γραμματέας του Καταναλωτή Γ.Στεργίου θα αλλάξει κάτι, η θα ακολουθήσει την αποτυχημένη πεπατημένη των προηγούμενων ανεπαρκέστατων συναδέλφων του...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου