Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Η εισαγόμενη τυπογραφία καταστρέφει την Ελληνική τυπογραφία και τους Έλληνες εργαζόμενους


Η ΕΙΣΑΓΌΜΕΝΗ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑ αυξήθηκε  21,6%  Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος
 Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η μείωση του όγκου παραγωγής εκτυπώσεων κατά 30,3% στη χώρα μας το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, δεν αφήνουν αμφιβολία ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει οξύτατα προβλήματα επιβίωσης, εξαιτίας της γενικότερης οικονομικής κρίσης και της καθίζησης της ...διαφημιστικής δαπάνης που τον στηρίζει. 

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το 2011 η εισαγωγική διείσδυση στην ελληνική αγορά των εκτυπώσεων αυξήθηκε σε 21,6(από 19,4% το 2010), ενώ η εξαγωγική επίδοση της ελληνικής βιομηχανίας εκτυπώσεων, δηλαδή το μερίδιο της παραγωγής της που διατίθεται σε αγορές του εξωτερικού, ανήλθε σε 2,8% (από 2% το 2010).  


Τι άλλο περιμένουμε για να αντιδράσουμε;
Καλούμε όλα τα ΜΜΕ, τους Δημοσιογράφους με την πένα τους, τους γραφίστες και τις διαφημιστικές με τις ιδέες τους και τους Πνευματικούς Ανθρώπους να βοηθήσουν την Ελληνική Τυπογραφία ώστε Κανένα έντυπο να μην τυπώνετε εκτός Ελλάδος.


- Ποια είναι η πρόταση της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και της Ομοσπονδίας Τύπου-Χάρτου για την εισαγόμενη τυπογραφία και την αντιμετώπισή της ανεργίας στον κλάδο;

www.typografeio.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου