Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Επιμένουν να κοροιδεύουν τους πολίτες !

http://www.stopcartel.info







Η χθεσινή σύσκεψη των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη επιβεβαίωσε ότι το μόνο που ενδιαφέρει την πολιτική διοίκηση του καθεστώτος είναι το πώς θα εξωραΐσει και θα διαχειριστεί επικοινωνιακά την καταιγίδα μέτρων ύψους 15 δισ. ευρώ που θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες..
Η ΕΓΧΩΡΙΑ ΤΡΟΪΚΑ ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΚΟΥΒΕΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΞΩΡΑΪΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΕΤΡΩΝ!

ΤΟ ΚΥΜΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ!

Η ντόπια τρόικα, αντί να ...

ανακοινώσει, μετά τη σύσκεψη, τα συγκεκριμένα μέτρα ύψους 15 δισ. ευρώ, κατέφυγε στο τέχνασμα να ανακοινώνει «καθησυχαστικά» και αδίστακτα τι, υποτίθεται, δεν θα έχουν σαν προσανατολισμό αυτά τα νέα μέτρα.

Το φτηνό όμως αυτό επικοινωνιακό τέχνασμα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν άλλοθι της σκληρότητας των μέτρων που θα ακολουθήσουν, τα οποία γι’ αυτό, άλλωστε, δεν ανακοινώθηκαν συγκεκριμένα.

stopcartel Newsdesk


Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών μας παραθέτουμε ρεπορτάζ από διάφορες πηγές:

 

«ΟΧΙ» ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟ 2012 ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ

Συμφωνία σε όλες τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές που αφορούν τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας είναι το αποτέλεσμα της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και διήρκεσε περίπου τρεις ώρες. Τα βασικά σημεία της συμφωνίας είναι: «όχι» σε νέα μέτρα εντός του 2012, «όχι» σε οριζόντια μέτρα για την εξεύρεση των 11,5 δισ. ευρώ, «ναι» σε νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, «ναι» στην διαπραγμάτευση -στο υψηλότερο δυνατό πολιτικό επίπεδο με τους εταίρους- για την επιμήκυνση, «ναι» σε ισοδύναμα μέτρα αντί περικοπών στα ειδικά μισθολόγια, «ναι» στις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις. Νέα σύσκεψη των «3» για τις ιδιωτικοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα.

Μετά τη σύσκεψη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος δήλωσε ότι επιβεβαιώθηκε η προγραμματική συμφωνία για αναθεώρηση του προγράμματος, με αφετηρία την παράτασή του, προκειμένου να καταστεί εφικτή η δημοσιονομική προσαρμογή, να φθάσει η χώρα σε μόνιμα πρωτογενή πλεονάσματα και μαζί με την ανάπτυξη να επανέλθει στην ομαλότητα.

Ο Βενιζέλος επισήμανε ότι οι «3» συμφώνησαν να καταρτίσει η χώρα επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, πάνω στο οποίο θα στηριχθεί ο προϋπολογισμός του 2013.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να δείξει αξιοπιστία και ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων για τις διαρθρωτικές αλλαγές, περιλαμβανομένων και των ιδιωτικοποιήσεων, όπως και να αλλάξει η κατάσταση στην αγορά, ώστε να υπάρξει ρευστότητα. Για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων θα υπάρξει νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

Ως προς την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012, ο Βενιζέλος, ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, πλην της εφαρμογής όσων είχαν αποφασιστεί, αλλά και αυτά θα εφαρμοστούν με τη μέγιστη δυνατή κοινωνική ευαισθησία. Σημείωσε, ακόμα, ότι θα βρεθεί λύση και για τα ειδικά μισθολόγια με τη λήψη ισοδύναμων μέτρων.

Σχετικά με την εξεύρεση των 11,5 δισ. ευρώ είπε ότι συμφωνήθηκε να μην ληφθούν οριζόντια μέτρα. Έχουν βρεθεί, πρόσθεσε, πιθανά μέτρα τα οποία θα οριστικοποιηθούν μετά τη συνάντηση με την τρόικα. Ωστόσο, ο Βενιζέλος δεν διευκρίνισε εάν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ θα ληφθούν σε ορίζοντα διετίας ή τετραετίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα συγκροτηθεί η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, η οποία θα ονομάζεται Εθνική Επιτροπή Οικονομικού Σχεδιασμού.

Επιπλέον, υπογράμμισε, ότι αποφασίσθηκε οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί να κινηθούν στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη, ώστε να παρουσιαστούν τα πραγματικά αποτελέσματα που έχει επιτύχει η χώρα και να ανατρέψει τη λανθασμένη εικόνα που υπάρχει στην Ευρώπη για την Ελλάδα.

Όπως επισήμανε ο Βενιζέλος «έχει σημασία το πολιτικό πλαίσιο που θα λάβει εντολή να κινηθεί η τρόικα» αναφερομενος στη διαπραγμάτευση σχετικά με το δημοσιονομικό πρόγραμμα της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα εντός του 2012, «αντιθέτως θα προσπαθήσουμε να ελαφρύνουμε τα ασθενέστερα στρώματα της χώρας».

Ο Κουβέλης επισήμανε ότι συμφωνήθηκε να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για αναδιαπραγμάτευση, με κύριο στόχο την χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρξουν επαφές διεθνώς.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε πως αναζητούνται τα ισοδύναμα μέτρα για τα ειδικά μισθολόγια, καθώς και ο τρόπος που θα δοθεί το επίδομα (βάσει γεωγραφικών κριτηρίων) για να εξισορροπηθεί η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Σχετικά με το χαράτσι των ακινήτων, δήλωσε ότι αναζητείται τρόπος ελάφρυνσης των ασθενέστερων «που πρέπει να εξαιρεθούν από το χαράτσι». Είπε, ακόμη, ότι για την διευκόλυνση των πολιτών το χαράτσι θα αποπληρώνεται σε «μεγάλο αριθμό δόσεων και πέραν του 2012, έως τους πρώτους μήνες του 2013».

Ακόμη, επισήμανε ότι τα ισοδύναμα μέτρα για να μην υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια αναζητούνται σε περιττές δημόσιες δαπάνες, δηλαδή στην περικοπή του λειτουργικού κόστους και όχι του μισθολογικού.

Ο Κουβέλης τόνισε ότι συμφωνήθηκε να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση οι διαρθρωτικές αλλαγές, που να υπηρετούν δημόσιο συμφέρον, καθώς και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι υπάρχει πρόταση για χαλάρωση του «Τειρεσία», με στόχο να ανασάνει η αγορά, καθώς επίσης να προωθηθεί ο έλεγχος για τη φοροδιαφυγή και να εφαρμοστεί ο νόμος.


Επίσης, παραθέτουμε αυτούσιες τις δηλώσεις στις οποίες προχώρησαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και οι αρχηγοί των ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μετά το πέρας της συνάντησής τους με τον Α. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς κ. κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, έκανε την εξής δήλωση:

«Η κυβέρνηση κινείται σταθερά εντός του πλαισίου που χάραξαν εξ αρχής ο Πρωθυπουργός και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί. Η προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Μέριμνα της κυβέρνησης είναι με τις πολιτικές της να δρομολογήσει την ανάπτυξη, να διευρύνει την απασχόληση, να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή. Παράλληλη επιδίωξή μας είναι η βελτίωση και η ενδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας.

Σας ευχαριστώ».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οριζόντιες περικοπές συζητήθηκαν;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Νομίζω ότι πιο εξειδικευμένες τοποθετήσεις θα έχετε από τους αρμόδιους υπουργούς και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ήταν σαφέστατοι. Εμένα ο δικός μου ρόλος είναι ακριβώς αυτός.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα υπάρξει και νέα συνάντηση;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Φυσικά και θα υπάρξει νέα συνάντηση..
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πριν έρθει η τρόικα;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Θα δούμε, ακόμη δεν γνωρίζουμε και την ακριβή ημερομηνία έλευσης της τρόικας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Στουρνάρας δεν απέκλεισε το θέμα των οριζόντιων περικοπών. Υπάρχει τέτοιο ανοιχτό θέμα;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο, να ρωτήσετε τον κ. Στουρνάρα. Νομίζω ότι και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ήταν σαφέστατοι και εγώ ήμουν σαφέστατος.

Ευχαριστώ πολύ.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Η συζήτηση που είχαμε οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ήταν ουσιαστική, κρίσιμη, για τον προσανατολισμό και την πορεία της χώρας.

 Επιβεβαιώσαμε ότι θα κινηθούμε αποφασιστικά, σε συμφωνία πάντα με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, με στόχο την αναθεώρηση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή της δανειακής σύμβασης, όπως προβλέπει το ίδιο το πρόγραμμα στήριξης. Γιατί η αναθεώρηση προβλέπεται σε αυτό. Είναι μια ενσωματωμένη σε αυτό διαδικασία.

Αφετηρία -όπως έχουμε πει κατ’ επανάληψη και όπως επιβεβαιώσαμε σήμερα- της αναθεώρησης, είναι η αναγκαία παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής. Η παράταση είναι αναγκαία για να καταστεί εφικτή η δημοσιονομική προσαρμογή. Δηλαδή να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα από τα δημοσιονομικά και κυρίως τα πρωτογενή ελλείμματα σε μόνιμα πρωτογενή πλεονάσματα, που μαζί με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης θα μας κάνουν ξανά ουσιαστικά αυτοδύναμη, ισότιμη χώρα και θα μας επαναφέρουν στην ομαλότητα.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να θυμηθούμε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μιλάει πλέον στην τελευταία του απόφαση για μια φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή στην Eυρωζώνη. Συμφωνήσαμε επίσης ότι πρέπει να καταρτίσουμε, εμείς οι ίδιοι, την πρότασή μας για το επικαιροποιημένο νέο Mεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Γιατί μόνο σε αναφορά προς το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μπορεί να κλείσει ομαλά ο προϋπολογισμός του 2012 και να καταρτιστεί ο προϋπολογισμός του 2013, το προσχέδιο του οποίου πρέπει να παρουσιαστεί στη Βουλή την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου. Άρα δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Και πρέπει ήδη από τώρα να γίνουν οι κινήσεις που πρέπει προς δυο κατευθύνσεις:

Πρώτον, πρέπει να δείξουμε την αξιοπιστία μας, προωθώντας με ταχύτητα και αποφασιστικότητα τις διαρθρωτικές αλλαγές: Tις μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν την Ελλάδα μια κανονική λειτουργούσα ευρωπαϊκή χώρα. Σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις συμπεριλαμβάνονται και οι ιδιωτικοποιήσεις όπως έχουν παρουσιαστεί στις προγραμματικές δηλώσεις της Kυβέρνησης και έχουν εγκριθεί από  τη συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής.

Για τις διαρθρωτικές αλλαγές, τις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις θα γίνει τις επόμενες ημέρες νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και του κυβερνητικού επιτελείου.
Από την άλλη μεριά, πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση στην αγορά, τη ρευστότητα, το κλίμα, την εμπιστοσύνη. Γιατί μόνο έτσι δίνουμε απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας. Αυτό συνδέεται με το ρυθμό καταβολής των επομένων δόσεων της δανειακής σύμβασης, γιατί πρέπει ένα μέρος των δόσεων να πέσει στην αγορά για εξόφληση ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων πρωτίστως.

Συζητήσαμε διεξοδικά για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2012. Δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα. Θα εφαρμοστούν οι προβλέψεις της νομοθεσίας και του ίδιου του προϋπολογισμού, όπως αυτός τροποποιήθηκε για τελευταία φορά τον Μάρτιο. Άρα όλα τα προβλεπόμενα και όχι νέα μέτρα θα εφαρμοστούν, με το μέγιστο βαθμό κοινωνικής ευαισθησίας, έτσι ώστε όπου μπορούμε να απαλύνουμε πρόβλημα για κάθε κοινωνική ομάδα, αυτό το πρόβλημα πράγματι θα το αντιμετωπίσουμε, θα το απαλύνουμε, θα βρούμε λύση.

Θα βρούμε λύση και για τα ειδικά μισθολόγια μέσω ισοδυνάμων μέτρων, δηλαδή μέσω περικοπών λειτουργικών κυρίως δαπανών. Έχει γίνει μια προεργασία, η οποία ξεκίνησε πριν από τις εκλογές η οποία αποδίδει πλέον καρπούς και φαίνεται να οριστικοποιείται ο κατάλογος, ο οποίος βεβαίως πρέπει να συμφωνηθεί με τους θεσμικούς μας εταίρους.

Εισήγαγα στη συζήτηση και τα συμπεράσματα της χθεσινής συνάντησής μου με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και αποφασίσαμε να συγκροτηθεί Διυπουργική Επιτροπή, με τη συμμετοχή και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, για να παρακολουθεί όλα τα μέτρα που σχετίζονται με τους αναπήρους, το αναπηρικό κίνημα, τις οικογένειες που έχουν αναπήρους.

Μιλήσαμε επίσης για το πώς θα βρεθούν τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν από το 2013 και μετά μέχρι το τέλος της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής. Είχε ξεκινήσει εδώ και μήνες μια προεργασία. Η προεργασία αυτή ήδη καταλήγει σε κάποια συμπεράσματα, μορφοποιείται χωρίς να υπάρχουν οριζόντια μέτρα, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί και προεκλογικά.

Κάναμε μια συζήτηση για πιθανές λύσεις. Είναι αρκετά προωθημένες πλέον οι σκέψεις. Θα οριστικοποιηθούν όλα αυτά τις επόμενες ημέρες  μετά και από την πρώτη συζήτηση που θα έχουμε για τα θέματα αυτά με την τρόικα.

Οι συζητήσεις με την τρόικα, η έκθεση που πρέπει να υποβάλει η τρόικα και οι συνεδριάσεις του EUROGROUP είναι η τυπική διαδικασία. Παραλλήλως όμως υπάρχει μια ουσιαστική, πολιτική διαδικασία. Πρέπει να κινηθούμε -και θα κινηθούμε όλοι μας- στο υψηλότερο δυνατό πολιτικό επίπεδο με σειρά επαφών με τους εταίρους μας και με τους επικεφαλής των οργάνων της τρόικας, ώστε να αλλάξουμε το κλίμα, να παρουσιάσουμε το τι ακριβώς έχει πετύχει η Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα έχει πετύχει έναν άθλο και στο επίπεδο της δημοσιονομικής προσαρμογής και στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων και άρα πρέπει αυτό να το κεφαλοποιήσει, να σπάσει την εσφαλμένη και άδικη εντύπωση -η οποία δυστυχώς έχει κυριαρχήσει διεθνώς. Και σε αυτό θα συμβάλει φυσικά προσωπικά και ο Πρωθυπουργός και εμείς οι δυο πολιτικοί αρχηγοί που μετέχουμε στην κυβέρνηση.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία ποιο είναι το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λάβει εντολή να κινηθεί η τρόικα. Γιατί είναι άλλο το τι ισχύει στις τυπικές διαδικασίες και άλλο τι ισχύει στο πολιτικό κλίμα, στο επίπεδο των ουσιαστικών πολιτικών συμφωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό θα συγκροτηθεί τάχιστα η Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης, η οποία επισήμως θα ονομάζεται Εθνική Επιτροπή Οικονομικού Στρατηγικού Σχεδιασμού.

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ.

Είχαμε μια εξαιρετικά γόνιμη συνάντηση η οποία διήρκησε επί μακρόν . Αποφασίσαμε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα μέσα στο έτος 2012, αντιθέτως θα θελήσουμε και θα επιχειρήσουμε να ελαφρύνουμε τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα της χώρας .

Σε ότι αφορά τα επιμέρους ζητήματα αναζητούμε, και νομίζω θα εξευρεθούν, τα ισοδύναμα για την αντιμετώπιση του ειδικού μισθολογίου, όπως επίσης θα εξασφαλίσουμε τη μη επιβάρυνση των νοικοκυριών μετά την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης. Θα υπάρξει αναμφισβήτητα επιδοματική πολιτική η οποία θα έχει ως κριτήριο τη γεωγραφική περιοχή αλλά και την εισοδηματική ικανότητα των νοικοκυριών που θα κληθούν να καταβάλουν το συγκεκριμένο τίμημα μετά την εξίσωση του πετρελαίου
θέρμανσης με αυτό της κίνησης.

Σε ότι αφορά το τέλος ακίνητης περιουσίας προωθούμε την ανεύρεση μέτρων και νομίζω ότι είναι δυνατόν να το επιτύχουμε προκειμένου να ελαφρύνουμε τους ασθενέστερους οικονομικά συμπολίτες μας, οι οποίοι θα πρέπει να εξαιρεθούν από το τέλος ακίνητης περιουσίας . Αναφορικά με τη διευκόλυνση των πολιτών θα υπάρξει ένας αριθμός δόσεων, έτσι ώστε η ελάφρυνση να προκύπτει με το μεγάλο αριθμών δόσεων , οι οποίες θα εκταθούν και πέρα του έτους 2012 και θα φτάσουν τους πρώτους μήνες του έτους 2013.

Σε ότι αφορά το γενικότερο σχεδιασμό , τον οποίο θα ολοκληρώσουμε τις προσεχείς ημέρες, θα υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο από την μεριά μας προκειμένου να αναζητήσουμε την αναδιαπραγμάτευση, με κύριο στόχο και με σταθερή επιλογή τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής. Αυτό θα εξασφαλισθεί και με την αναζήτηση όλων εκείνων των πολιτικών στοιχειών πέρα της τρόικας, που έχουν σχέση με συγκεκριμένες επαφές , διεργασίες αλλά και διεκδικήσεις που πρέπει να γίνουν στο
πολιτικό επίπεδο της Ευρώπης.

Σε ότι αφορά την αναζήτηση των ισοδυνάμων , επιμένουμε ότι αυτά πρέπει να εξευρεθούν, και είναι δυνατόν να εξευρεθούν, από την περικοπή των περιττών δημοσίων δαπανών που αφορούν κατά κύριο λόγο στο λειτουργικό κόστος και, προφανώς όχι , στο μισθολογικό κόστος .

Η χώρα πορεύεται για την αντιμετώπιση της κρίσης μέσα από μια βαθιά ύφεση και για το λόγο αυτό είναι υποχρέωσή μας να αναζητήσουμε - και θα το πράξουμε - να υπάρξουν αναπτυξιακά μεγέθη που είναι δυνατόν να αναθερμάνουν την αγορά και να περιορίσουν την ανεργία η οποία εδώ και πάρα πολύ καιρό καλπάζει .

Συμφωνήσαμε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει και χωρίς καθυστέρηση να υπάρξουν. Διαρθρωτικές αλλαγές οι οποίες θα υπηρετούν την εξυπηρέτηση του δημοσίου και θα επιχειρούν - και νομίζω και πάλι ότι είναι δυνατόν να το επιτύχουν - την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας .

Συζητήσαμε και επιμέρους ζητήματα τα οποία πρέπει τις επόμενες μέρες να προωθήσουμε . Για παράδειγμα πρέπει να υπάρξει μια χαλάρωση των ρυθμίσεων του Τειρεσία προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα να ανασάνει η αγορά η οποία βρίσκεται σε ασφυξία και αναφέρομαι κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις .

 Συμφωνήσαμε, επίσης, ότι πρέπει άμεσα να προωθηθεί εκείνος ο έλεγχος που αφορά στη διαπίστωση της φοροδιαφυγής που μπορεί να έχει συντελεστεί και έχει συντελεστεί σε μεγάλο βαθμό. Πρέπει να διερευνηθεί ακόμη η παράνομη προέλευση χρημάτων και σε πολιτικά πρόσωπα. Πρέπει χωρίς άλλη καθυστέρηση να ολοκληρωθεί η διαδικασία και εφόσον υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα μεταξύ εκείνων που ελέγχονται, είτε για παράνομη εξασφάλιση χρήματος ή για φοροδιαφυγή , να υπάρξει η εφαρμογή του νόμου.

Θέλω επίσης να επισημάνω ότι μας ενδιαφέρει πάρα πολύ και βέβαια αυτό συναρτάται και με τις δόσεις που περιμένουμε, να αναθερμάνουμε την αγορά. Τα χρήματα που θα υπάρξουν με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση, και όπως αυτή προβλέπεται, μεγάλο μέρος αυτών να δοθεί στην αγορά προκειμένου να έχουμε μια αναζωογόνηση της αγοράς στο μέτρο του δυνατού προκειμένου να περιορίσουμε την ανεργία, η οποία με ένα αδυσώπητο τρόπο διασπά την κοινωνική συνοχή , με ότι αυτό συνεπάγεται εις βάρος των ανέργων ιδιαίτερα των νέων ανδρών και των νέων γυναικών .

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε ότι τα όσα συμφωνήσαμε τα τρία κόμματα που στηρίζουμε την κυβέρνηση , τα όσα συμφωνήσαμε στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας σύγκλισης, θα τηρηθούν απαρέγκλιτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου