Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ψάχνουν τον χαμένο θησαυρό στις Σέρρες


Στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού έχουν επιδοθεί κάτοικοι των Άνω Ποροίων, που κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες αδειοδότησης, σκάβουν ασταμάτητα από χθες το πρωί, με την ελπίδα να ξεθάψουν... λίρες και χρυσαφικά που κρύβει η ορεινή περιοχή από τα χρόνια της τουρκοκρατίας.

Παρουσία της αστυνομίας, της εφορίας αρχαιοτήτων, αλλά και των κατοίκων της περιοχής, σκαφτικά μηχανήματα και ...φαγάνες «σκίζουν» βαθειά τη γη, σε οικόπεδο που βρίσκεται κοντά στην πλατεία του χωριού, με σκοπό να ξεθάψουν τον κρυμμένο θησαυρό και να φέρουν στην επιφάνεια αμύθητα πλούτη

Το βλέμμα το κατοίκων είναι στραμμένο στις τεράστιες λακκούβες που ανοίγουν τα σκαφτικά μηχανήματα, ενώ πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να είναι στη θέση των ιδιοκτητών του οικοπέδου.

Σύμφωνα με φήμες που διαδίδονται από στόμα σε στόμα και όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, στα ορεινά, παραμεθόρια, Άνω Ποροία, είναι κρυμμένοι οι θησαυροί των Τούρκων που έμειναν περισσότερο από εξακόσια χρόνια στην περιοχή.

Χάρτες και σύμβολα, πέτρινοι βράχοι και αιωνόβια πλατάνια, οδηγούν τους επίδοξους, νόμιμους και μη χρυσοθήρες, σε οργανωμένες ή πρόχειρες ανασκαφές με την ελπίδα να ξεθάψουν χρυσά απομεινάρια που άφησαν οι κατακτητές όταν διώχθηκαν από την περιοχή.

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μέχρι τώρα ο υποτιθέμενος θησαυρός από το οικόπεδο που βρίσκεται στην καρδιά του μικρού χωριού δεν έχει βρεθεί,

Πηγή: 24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου