Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ώρα γενικών γραμματέων – Όλα τα ονόματα από Θεσσαλονίκη


maximouhttp://redalert.gr
Ζήτημα ημερών είναι η ανακοίνωση των ονομάτων που θα αναλάβουν τις θέσεις των γενικών γραμματέων των υπουργείων, με πολλά κομματικά στελέχη της Β. Ελλάδας να μπαίνουν στην πρώτη γραμμή του κυβερνητικού έργου.
Του Δημήτρη Τσάκωνα
Η λίστα αναμένεται να σταλεί τις επόμενες ημέρες από τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, στους πρόεδρους τόσο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και...
της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, ώστε να λάβει το τελικό «πράσινο» φως.
Σύμφωνα με πληροφορίες του REDALERT και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση θέλουν να αξιοποιήσουν στελέχη των κομμάτων τους στη Βόρεια Ελλάδα.

Βαρτζόπουλος και Γκιουλέκας κοντά σε Σαμαρά
Θέση πρώτης γραμμής και ειδικότερα δίπλα στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, φαίνεται πως θα έχει ο πρώην υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος θα αναλάβει σύμβουλος του πρωθυπουργού για τον προγραμματισμό των νομοθετικών πρωτοβουλιών.
Στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά φαίνεται πως θα είναι και ο Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, βούληση της Συγγρού είναι να υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος για τη συγκεκριμένη θέση.

Οι «κλεισμένοι» για τις γραμματείες
Για το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επικρατέστερο είναι το όνομα του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Στράτου Σιμόπουλου.
Για τη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας «έκλεισε», όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το REDALERT, ο κ. Αντώνης Οικονόμου.
Θέση στο υπουργείο Υγείας φαίνεται πως καταλαμβάνει και πρώην υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Μαργαρίτης Τζίμας, ενώ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης τη θέση του κ. Θύμιου Σώκου φαίνεται πως θα πάρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δημήτρης Πανοζάχος.
Μια θέση στο υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται πως θα έχει και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ για τη Βόρεια Ελλάδα και δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης, κ. Άννα Ευθυμίου, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρο ακόμη αν θα αναλάβει ως γενική γραμματέας ή σε άλλο πόστο.

Παραμένουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των δημόσιων εταιρειών
Αλλαγές όπως φαίνεται δεν θα γίνουν στις δημόσιες επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας. Έτσι στον ΟΛΘ έχει ήδη αποφασιστεί να παραμείνει στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, ο Στέλιος Αγγελούδης. Σύμφωνα με πληροφορίες του REDALERT, η παραμονή του κ. Αγγελούδη στη θέση του ήταν προσωπικό αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου.
Στη θέση του θα παραμείνει και ο Νίκος Παπαδάκης ως διευθύνων σύµβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ, καθώς από την κυβέρνηση κρίνουν ότι δεν είναι σκόπιμο να αλλάξει η διεύθυνση της Εταιρείας εν αναμονή και της ιδιωτικοποίησης της.
Τέλος, στη ΔΕΘ και τη Helexpo όλα θα κριθούν από το αν τελικά θα γίνει συνένωση των δύο οργανισμών. Σε κάθε περίπτωση, ο νυν πρόεδρος της, Θόδωρος Σουμπάσης, φαίνεται πως θα παραμείνει και αυτός στη θέση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου