Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Πότε θα κάνει ξαστεριά;


Του Στέλιου Παπαθεμελή

«Μες στων καιρών την ανημποριά
διώξε το γρέγο και το βοριά
και ξαναγύρισε ήλιε στη γη
με του θριάμβου σου την κραυγή.
Ότι συ ει η αλήθεια και η ζωή και η ανάστασις.
Ο ων και ο ην και ο ερχόμενος».
Αγωνία και προσμονή, αποτυπωμένες στις «Μέρες Επιταφίου» του Νίκου Γκάτσου, κατά παραγγελία Μάνου Χατζηδάκη.
Η χώρα βιώνει την αγωνία στο ζενίθ, ενώ εξαντλείται η προσμονή της.
Εγκλωβισμένη σ’ ένα... «πρόγραμμα» που οδηγεί στο πουθενά, βάλλεται πανταχόθεν με καταιγιστικά πυρά.... Διεθνείς κερδοσκόποι, ανάλγητοι εταίροι, ιδιοτελείς σύμμαχοι και λοιποί αναξιόπιστοι θεσμικοί, εκτέλεσαν επί τόπου και επέπεσαν σαν τα κοράκια στο οδωδός και τυμπανιαίο πτώμα της ελληνικής οικονομίας.

Όσο περνάει ο καιρός, όλο και κάποιος από τα ενδότερα του κακόφημου ΔΝΤ βγάζει στη φόρα μερικά από τα μύρια άπλυτά του που αποκαλύπτουν το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξαν και συνεχίζουν σε βάρος μας, αλλοεθνείς, ου μην αλλά, και ομοεθνείς εχθροί του λαού. Χαρακτηριστικές αν και «μισές» προς το παρόν οι παρεμβάσεις του Πίτερ Ντόιλ και του ημέτερου Π. Ρουμελιώτη.

Για «παραλείψεις και συγκαλύψεις» στην ευρωπαϊκή και την ελληνική κρίση χρέους μίλησε ο πρώτος. Ενώ το εκ γενετής «μη εφαρμόσιμο» του ελληνικού προγράμματος επεσήμανε ο δεύτερος, που πρότασή του για κούρεμα τότε που ήταν επωφελής (Μάιος-Αύγουστος 2010), απέρριψε ο ΓΑΠ.

Ο φωτισμένος πατέρας της Ευρώπης Ζαν Μονέ εύστοχα διέγνωσε ότι το κοινό όφελος, η συγκεκριμένη, όπως έλεγε, αλληλεγγύη αποτελεί τησυγκολλητική ουσία των ευρωπαϊκών λαών.

Αυτό ανέτρεψαν οι άπληστοι κερδοσκόποι, επιβάλλοντας υπέρτατο νόμο τη σωτηρία των τραπεζών, μέσω της πειθήνιας κομματοκρατίας, που λειτουργεί ως θυγατρική της τραπεζικής βιομηχανίας.

Χυδαιολογούν τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ και ανευθυνοϋπεύθυνοι πολιτικοί τύπου Ρέσλερ χύνουν καθημερινά δηλητήριο κατά της Ελλάδος, κλιμακώνοντας έναν αήθη πόλεμο νεύρων που αμαυρώνει τη διεθνή εικόνα της χώρας, διαχέοντας μηνύματα αβεβαιότητας.

Για ποιο επενδυτικό κλίμα κόπτονται ορισμένοι, ενώ μοιράζουν αυτοεκπληρούμενες προφητείες καταστροφής και μονάχη έγνοια έχουν τον σφετερισμό του εθνικού μας πλούτου; Ο καυγάς τους είναι για το… πάπλωμα!

Εγκαλούμεθα για υπερμεγέθη δημόσιο τομέα, αν και είναι κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Το πραγματικό μας πρόβλημα είναι η λειτουργική του ανασυγκρότηση με δραστική ελάττωση της γραφειοκρατίας.

Η ΕΚΤ είναι υποτίθεται η τράπεζα όλων των Ευρωπαίων. Αδιανόητο επομένως να μας εκβιάζει με χρεοκοπία αν δεν αποπληρώσουμε τα 3,2 δισ.€ της 20/8. Αδυνατούμε. Τα 31,3 δισ.€. του τριμήνου τα έχουν προκατάσχει: 23,8 δισ. για τις τράπεζες, 1,4 δισ. σε τόκους και 2 δισ. έντοκα γραμμάτια δημοσίου,προσθέτοντας τα 3,2 δισ. της ΕΚΤ= 30,4 δισ.€. Υπόλοιπον εγγύς του μηδενός, 0,9 δισ. για την πραγματική οικονομία!

Παρ’ όλα αυτά η ΑΤΕ Bank, η οποία μαδήθηκε με το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων, αντί να εισφερθεί σ’ ένα ισχυρό δημόσιο τραπεζικό πυλώνα, σε εκπλήρωση προφανώς διαπλεκομένων προεκλογικών δεσμεύσεων που αφορούν και την εξαφάνιση του δικομματικού χρέους (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) 210 δισ.€, ιδιωτικοποιήθηκε.

Οι ελλαδικές πολιτικές ελίτ, αντί να ηγηθούν μιας πανστρατιάς που θα βάλει όλο αυτό το αληταριό στο μπάγκο του, αντιπαρέρχονται με αιδήμονα σιωπή τα τεκταινόμενα, όταν δεν τα αναπαράγουν.

Σπρώχνοντας την Ελλάδα στον όλεθρο, οι εταίροι πριονίζουν χωρίς να το συνειδητοποιούν, το δένδρο στο οποίο κάθονται. Και απομιμούνται τους προγόνους τους.

Έγραφε ο γενναίος Μακρυγιάννης:

«Τους κατάτρεξαν οι Ευρωπαίγοι τους δυστυχείς Έλληνες. Εις της πρώτες χρονιές εφόδιαζαν τα κάστρα των Τούρκων˙ τους κατάτρεχαν και τους κατατρέχουν ολοένα διά να μην υπάρξουν. Η Αγγλία τους θέλει να τους κάμη Άγγλους με την δικαιοσύνη την αγγλική, καθώς οι Μαλτέζοι ξυπόλυτους και νηστικούς, οι Γάλλοι Γάλλους, οι Ρούσοι Ρούσους, κι ο Μετερνίκ της Αούστριας Αουστριακούς -κι όποιος τους φάγη από τους τέσσερους. Και τους λευτερώνουν χειρότερα κι από τους Τούρκους. Και οι τέσσεροι καλά φρονούν, όμως να ιδούμεν τι λέγει κι αυτός ο μάστορης ο γερο-Θεός».

Όλοι μας γέλασαν φοβερά. Μόνη ελπίδα μας να ανατρέψουμε τα Μνημόνια για να μην καταντήσουμε ευρω-γερμανική αποικία, «ο μάστορης ο γερο-Θεός» να βάλει το χέρι Του και μεις μυαλό.

Αμήν!
Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

www.papathemelis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου